/*Visa showmore*/
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
14 maj 2015

10 tips för B2B nyhetsbrev

Vi lever i en föränderlig värld och det krävs tid, intresse och engagemang för att hänga med i marknadsföringens utveckling. Men på ett område står utvecklingen relativt stilla – marknadsföringen företagen emellan, eller ”business-to-business” som det kallas.

Detta är en konservativ värld bestående av vanemänniskor med ett strikt intresse – att skapa tillväxt åt sitt företag. Detta gör dem relativt förutsägbara och vi på Paloma vill dela med oss av några punkter som är bra att känna till om B2B-marknadsföring via nyhetsbrev.

 

 1. Utgå från att ingen bryr sig
  Du kan inte räkna med att dina mottagare sitter som på nålar för att få läsa ditt nästa nyhetsbrevsutskick.  Visserligen kanske du har ett kraftfullt nyhetsbrevsverktyg och du kanske har fantastiska produkter att erbjuda. Men detta är egentligen irrelevant. Det som verkligen räknas är att du har en meningsfull relation med din prenumerant. Fråga dig själv vad du egentligen känner till om denne.
 2. Var generös med branschinformation och länkar
  Vi på Paloma har aldrig ignorerat ett mejl som ger bra information om vår bransch och vårt arbetsområde. Vi läser gärna nyheter om vår bransch och klickar gärna på länkar till artiklar med ämnen som rör vårt arbete. Men trots detta får vi sällan sådana mejl. De flesta yrkesmänniskor är beroende av information om sin bransch. Hjälp dem att göra sitt jobb lättare! Bli deras oumbärliga källa till kunskap inom det område du representerar.
 3. Nyhetsbrev fungerar!
  Ja det gör de faktiskt. Men kanske inte på det sätt du tror. Många skriver bara om sin egen verksamhet och sina egna produkter. Glöm det! Lyft blicken och skriv om det som händer i omvärlden, det är då du blir läst. Innehållet i ditt nyhetsbrev bör till 80 procent handla om omvärlden, trender, analyser och till 20 procent om din egen verksamhet.
 4. Det skrivna ordet regerar fortfarande
  Lita på vår erfarenhet när vi säger detta – B2B-marknadsföring domineras av text! Visserligen lockas även affärsfolk av snygga html-kodningar och grafisk design. Men i slutändan är det läsare, och inte tittare, som du kommunicerar med. Du fångar deras uppmärksamhet med hjälp av små överraskningar, öppenhet, intelligens och ett visst mått av självutplånande humor (mycket ovanligt bland affärsfolk, så ta chansen!).
 5. Nyhetsbrev ska helst komma från en människa av kött och blod
  Använd gärna en personlig e-postadress som avsändare när du skickar ut dina nyhetsbrev. Om du försöker nå personer i verkställande befattning så bör du se till att mejlet kommer från din högsta chef, eller åtminstone någon i dennes närhet.
 6. Ignorera inte din omvärld
  Det verkar som om många nyhetsbrevsskribenter arbetar helt isolerade från omvärlden och skriver floskler som bara det mest inbitna affärsfolket kan förstå sig på: ”Vi låter dig expandera horisontellt genom att anpassa dig till makroförutsättningarna och maxa din time vs quality.”
  Kom ihåg att det finns en verklighet där ute som är mycket mer intressant för läsaren än affärsfloskler. Dessutom har det hänt saker i världsekonomin de senaste åren som har bidragit till en viss cynism bland beslutsfattarna. Det gäller inte minst den senaste tidens börsoro till följd av Lehman-kraschen 2008. Beslutsfattare på alla nivåer är i dag mer försiktiga och mer misstänksamma än bara för fem år sedan. Tänk på det innan du trycker på ”send”.
 7. Om inget fungerar – var åtminstone ärlig
  Låt oss anta att du driver en liten firma, specialiserad på elektronikimport. Är det verkligen nödvändig att presentera firman som ”ledande på elektronikimport”? Ger det i själva verket inte bättre intryck om du på ett personligt sätt skriver om hur mycket du kan sänka priserna tack vare dina låga transportkostnader? Kanske borde du till och med erkänna att ni bara är fem anställda. Många företag gillar små och smidiga underleverantörer med personlig närhet.
 8. Ignorera inte det uppenbart viktigaste
  Din viktigaste nyhet ska alltid komma först och få den bästa platsen. Var inte oartig mot din läsare genom att låta henne leta runt efter det som hon egentligen vill läsa. Se till att den viktigaste nyheten också presenteras i nyhetsbrevets ämnesrad.  
 9. Berätta vad du ska berätta
  En journalist skriver alltid ingresser till sina artiklar som sammanfattar artikeln utan att den upprepar vad som stå därefter. På samma sätt kan du skriva en kort sammanfattning i toppen av ditt brev om vad det kommer att handla om. Gärna på ett sätt som lockar till vidare läsning. På så sätt vet läsarna vad som väntar och kan antingen dyka ner i innehållet eller vända ryggen åt det. Varför uppta tiden för någon som du ändå inte kommer att ha glädje av?
 10. Det är okej att vara långrandig
  Ja, du läste rätt! Du har säkert hört att ”ju kortare desto bättre”. Men har du något värdefullt att berätta, såsom ett spännande avslöjande, så kommer även den mest upptagne befattningshavaren stanna till slutet av din text. Det riktiga problemet är att företags nyhetsbrev ibland är gjorda av byråer som inte förstår sig på branschen. Ofta finns det då något i texten som ringer falskt eller syftar fel. I dessa fall är det lämpligare att fatta sig kort för att undvika missuppfattningar.

Få våra smarta tips och öka din kunskap om nyhetsbrev, enkäter och evenemang via vårt nyhetsbrev. Nyhetsbrevet utkommer med ca 10 nummer om året och vi lämnar naturligtvis inte ut din adress till någon och skickar inget annat än nyhetsbrev från oss till dig. Genom att prenumerera samtycker du till att vi använder din e-postadress till att skicka våra kunskapsbrev till dig. Mycket nöje!

Lämna följande fält tomt
LÄS MER

Ett verktyg som är enkelt att använda för att skicka snygga nyhetsbrev

Nyhetsbrev verktyg

Det är enkelt att använda verktyget Paloma för att skapa snyggt designade nyhetsbrev. Till din tjänst har du dessutom smarta funktioner som gör att du kan ta dina nyhetsbrev till nya nivåer.

Nyhetsbrev är en perfekt kanal för att skapa och bibehålla starka kundrelationer. I och med att både dagens och framtidens kunder lever sina liv online är e-postmarknadsföring och e-post både en grundförutsättning och en fantastisk möjlighet för ditt företag att lyckas i er kommunikation. Nyhetsbrev har i många olika undersökningar visat sig ha bäst ROI (Return On Investment) av alla kanaler, inklusive olika sociala medier.

Det behöver inte vara krångligt att använda ett verktyg för e-post. Vi har jobbat hårt med användbarhet och gränssnitt för att Paloma nyhetsbrevsverktyg ska vara så intuitivt och enkelt att förstå och använda som möjligt.

Du kan skapa väldigt snygga nyhetsbrev på ett enkelt sätt med vår drag-and drop-editor. Det finns mängder av automatiserade funktioner som spar tid och frustration när du arbetar med att skapa och skicka ditt nyhetsbrev.

Vill du bjuda in till ett event eller kundevenemang finns Magnet som är vårt verktyg för gästanmälningar och biljettförsäljning. Du kan också fånga in feedback direkt i mejlutskicket via snabbenkät.

Är ni flera avdelningar som arbetar med nyhetsbrevet så kan ni använda vår funktion för redaktörskonton och styra vad underredaktören ska kunna ändra i brevet och vilken information de ska få tillgång till. RSS-flöde är en annan tidsbesparande funktion för ditt nyhetsbrev. Låt innehåll och texter flöda in automatiskt från en annan källa så slipper du dubbelarbete!


Epost marknadsföring

Gratis mallar till nyhetsbrev & gott om tips

Genom att använda en mall för ditt nyhetsbrev så kan du hålla kommunikationen konsekvent och genomtänkt . Det underlättar också det kontinuerliga arbetet med ditt nyhetsbrev då du snabbt kommer igång istället för att skapa nya mallar för varje utskick. Till ditt förfogande har du gäng färdiga snygga nyhetsbrevmallar som du kan börja använda direkt. Du har tillgång till ett arkiv både för dina mallar och dina filer, som bilder, dokument och pdf:er.

På vår sajt, i bloggen och via vårt nyhetsbrev finner du gott om tips kring digitala nyhetsbrev och e-postmarknadsföring.

Skicka nyhetsbrev

Skapa & skicka nyhetsbrev snabbt & enkelt

Vårt enkla nyhetsbrevverktyg Paloma hjälper dig att skapa proffsiga, kreativa och intressanta nyhetsbrev i html.

 • ✔️ Designa, skicka och följ upp med statistik
 • ✔️ Filtrera, segmentera och rikta innehåll, skicka dina nyhetsbrev till rätt målgrupp
 • ✔️ Hämta innehåll från annan källa automatiskt via RSS, slipp dubbelarbete och automatisera
 • ✔️ Tillämpa marketing automation med triggermejl och automatiska utskick.
 • ✔️ Smidig och effektiv drag-and-drop-editor
 • ✔️ Enkel administrering av dina kontakter
 • ✔️ Smart uppföljning
 • ✔️ Stöd för flera redaktörer och/eller konton.

 

Skapa nyhetsbrev

Ett uppskattat verktyg för marknadsföring via nyhetsbrev & e-post

Om du vill utveckla företagets marknadsföring via nyhetsbrev och e-post är Paloma perfekt för dig. Du får tillgång till vårt hjälpcenter där du kan hitta allt om verktyget, och fri support.

9 av 10 av våra kunder rekommenderar oss och vi har 97 % supportnöjdhet.
100 % av våra anställda rekommenderar Paloma som arbetsplats. Mer från våra kunder.