2019
2018
2017
2016
2015
2014
18 dec 2014

Checklista för din sociala närvaro på nätet

Den innehåller saker som du kan göra för att förstärka din närvaro i de sociala medierna därmed vinna nya kunder och utöka din e-postlista.

Berätta och tipsa om ditt företags blogg

 • Länka till din blogg från din hemsida
 • Länka alla dina blogginlägg till dina övriga sociala profiler (Facebook, Twitter, med mera).
 • Gör det enkelt för blogg-följarna att posta ditt inlägg i Twitter, Facebook och andra sociala medier, genom att lägga till dela-länkar. www.Addthis.com är en bra början, men det finns ytterligare hundratals tjänster att välja mellan. Ta en titt på dina favoritbloggar för att få idéer.
 • Gör inlägg med kundundersökningar, utbildningsartiklar, och bjud in gästbloggare att skriva. Detta bygger upp en din bloggs attraktion, vilket ökar trafiken och får läsare att återkomma.
 • Se till att ha med ett formulär av något slag för att samla in e-postadresser från dina besökare. Följande länk ger dig förslag: http://help.verticalresponse.com/how-to/tutorial/opt-in_forms/

Använd Facebook-sidor

 • Skapa en Facebook-sida för ditt företag där du kan engagera din publik och öka medvetenheten om ditt varumärke.
 • Fråga dina e-postprenumeranter om de vill ”gilla” din Facebook-sida. Du kan också lägga till länkar till din Facebook-sida på övriga sociala medier som Twitter, eller i din blogg.
 • Lägg till ett formulär för att samla in e-post. (Se punkt 5 ovan)
 • När du har skickat ut en e-postkampanj – dela med dig av länken till den på Facebook för att utöka räckvidden för ditt budskap.
 • Ställ in din blogg eller ditt Twitterkonto så att inläggen automatiskt uppdateras på ditt Facebook-konto.
 • Klicka på ”gillaknappen” på de företags facebooksidor som du samarbetar med. Engagera dig även genom att kommentera på deras inlägg. På detta sätt kommer du att synas av även deras läsare och därmed ökar du din exponering.
 • Se till att uppdatera din sida när du har exempelvis extraerbjudanden. Om möjligt kan du även skapa ett ”endast för Facebook”-erbjudande. Detta kan öka nyfikenheten och driva trafik till din Facebook-sida.

Twittra för bättre affärer

 • Skapa ett Twitterkonto för ditt företag.
 • Hitta kontakter på Twitters ”följafunktion”. Twitter har en ”hitta”-länk när du har skapat ditt konto. Den kommer att rekommendera personer som du kan följa. Du kan också söka efter personer med Twitters sökfunktion.
 • Hitta personer som skriver om ditt företag på Twitter. Sök på ditt företagsnamn, ditt eget namn och de produkter eller tjänster du säljer. Kolla sedan några gånger om dagen om du behöver kommentera eller svara på vad de skriver. Följ även dina konkurrenter på Twitter för att hålla dig à jour om vad som händer i din bransch.
 • Skriv in alla de domäner du äger i tjänster av typen http://backtweets.com för att se vilka som vidareförmedlar ditt innehåll. Sedan kan du följa dem och delta i diskussionen.
 • Var konsekvent med att posta regelbundna uppdateringar och var noga med att svara på kunders kommentarer eller frågor om ditt varumärke. Balansera dina egna ”reklaminlägg” med intressanta artiklar, branschnyheter, pressmeddelande och andras tweets.
 • När du har skickat ut en e-postkampanj – dela med dig av länken till den på Twitter för att utöka räckvidden för ditt budskap.

Nätverka genom LinkedIn

 • Skapa en LinkedIn-profil.
 • Skapa en profil för ditt företag och mata in så mycket information som du finner lämpligt. Ju mer information du lägger in desto fler kommer att kunna hitta till din profil.
 • LikedIn gör det lätt att lägga till din blogg, dina Twitterinlägg och till din portfolio. Dra nytta av denna viktiga funktion.
 • Publicera alla jobberbjudanden, eller anbudsförfrågningar på LinkedIn.
 • Delta i branschvisa samtalsgrupper. När du registrerar dig för att ta emot nyhetssammandrag så kan du se vilka grupper du kan delta i. Genom att tillföra vad du vet i gruppen så kan du knyta goda förbindelser med kunder, prospects eller industriledare.
 • Skapa en ”grupp” som relaterar till din verksamhet. Detta kommer att få kunderna att lättare komma ihåg dig, samtidigt som du bygger dina kundrelationer i en professionell miljö. Du kan också hitta ditt varumärkes förespråkare – de som talar väl om din verksamhet och säger positiva saker om ditt varumärke.

Uppdatera information via din e-post

 • Skicka e-post till alla dina kontakter om att du finns på de sociala nätverken.
 • Var noga med att skriva skälen till varför dina kunder borde delta i dina grupper och följa dig. (Exempel: ”Du kommer att bli först att ta del av erbjudanden”).
 • Gör en e-postsignatur med dina företagsuppgifter och inkludera detta i all din e-postkommunikation.
 • Länka till dina sociala nätverk i din e-postsignatur och inkludera detta i all din e-postkommunikation. Många av dina mottagare kommer att vidarebefordrar brevet till andra som då också får ta del av dina länkar.
 • Lägg till länkar i din personliga e-postkommunikation. Du kan också uppmuntra dina anställda att de använder de länkarna i all affärskorrespondens.
 • Lägg till länkar till dina sociala medier i till exempel kvitton, verifikationer, affärsbeslut och visitkort.
 • När du kör erbjudanden genom sociala medier, se till att få med en länk med ”registrera dig för våra e-postutskick”. Om du till exempel har en tävling så kan du skriva att alla vinnare kommer att bli tillkännagivna via e-post (”registrera dig här så får du reda på vem som har vunnit”).

Många småföretagarna tycker att tidsbrist är den största anledningen till att man inte engagerar sig i de sociala medierna. Med denna checklista kan du spara tid genom att klokt utnyttja varje tillfälle som ges. Genom att följa dessa enkla steg kan du få ditt företag socialt på nätet och därmed hitta dina goda ambassadörer, samtidigt som din kontaktlista bara växer.

Läs mer om vårt verktyg för nyhetsbrev

Källa: VerticalResponse

SKAPA DITT NYHETSBREV NU!

Få våra smarta tips och öka din kunskap om nyhetsbrev, enkäter och evenemang via vårt nyhetsbrev. Nyhetsbrevet utkommer med ca 10 nummer om året och vi lämnar naturligtvis inte ut din adress till någon och skickar inget annat än nyhetsbrev från oss till dig. Genom att prenumerera samtycker du till att vi använder din e-postadress till att skicka våra kunskapsbrev till dig. Mycket nöje!

Lämna följande fält tomt
LÄS MER

Smarta funktioner för at skapa nyhetsbrev. Spar din tid och ökar effekten av din e-postmarknadsföring.

Postman gör att du snabbt kan skapa snyggt designade nyhetsbrev utan större ansträngning. Dessutom är verktyget fullproppat med smarta funktioner som gör att du kan ta din e-postmarknadsföring till nya nivåer.Du kan skapa väldigt snygga nyhetsbrev på ett enkelt sätt med vår Drag and dropeditor. Det finns mängder av automatiserade funktioner som spar tid och frustration när du arbetar med ditt nyhetsbrev. Postman håller reda på avregistreringar, studsar och liknande. Vill du bjuda in till ett event eller kundevenemang finns Magnet som är vårt verktyg för gästanmälningar och biljettförsäljning. Du kan också få direkt feed-back direkt i nyhetsbrev med vår snabbenkätsfunktion. Är ni flera avdelningar som arbetar med nyhetsbrevet så kan ni använda vår funktion för redaktörskonton och styra vad underredaktören ska kunna ändra i brevet och vilken information de ska få tillgång till. RSS-flöde är en annan tidsbesparande och bra funktion för ditt nyhetsbrev. Låt innehåll och texter flöda in automatiskt från en annan källa så slipper du dubbelarbete!

Att använda Nyhetsbrev & e-postmarknadsföring

Nyhetsbrev är en perfekt kanal för att skapa och bibehålla starka kundrelationer. Både dagens och framtidens kunder lever sina liv online – e-postmarknadsföring och mailutskick är både en grundförutsättning och en fantastisk möjlighet för ditt företag att lyckas i er kommunikation. Det behöver dessutom inte vara krångligt att använda ett nyhetsbrevsverktyg. Vi har jobbat hårt med användbarhet och vårt gränssnitt fr at vårt nyhetsbrevsverktyg ska vara så intuitivt och enkelt att använda och enkelt att förstå som möjligt. Nyhetsbrev har i många olika undersökningar visats ha bäst ROI, Return On Investment, av alla kanaler inklusive olika sociala medier. Vi har ett gäng färdiga och snygga nyhetsbrevsmallar som du kan börja använda direkt. Det är alltså gratis nyhetsbrevsmallar och de är designade av professionella Art-directors. Du bör ha en mall för ditt nyhetsbrev så du kan hålla en konsekvent och genomtänkt policy. Det underlättar också detkontinuelriga arbetet med ditt nyhetsbrev då du snabbt kommer igång istälet för att skapa nya mallar för varje utskick. Vi har naturligtvis ett arkiv både för dina mallar och dina filer, såsom bilder, dokument och pdf:er tex.

Skapa och skicka nyhetsbrev snabbt och enkelt

Vårt enkla nyhetsbrevverktyg Postman hjälper dig att skapa proffsiga, kreativa och intressanta nyhetsbrev i html. Med Postman blir det enkelt att: 
✔️ Designa, skicka och följa upp med statistik. 
✔️ Filtrera, segmentera och rikta innehåll, skicka dina nyhetsbrev till rätt målgrupp.
✔️ Hämta innehåll från annan källa automatiskt via RSS, slipp dubbelarbete och automatisera.
✔️ Triggermejl och automatiska utskick. 
✔️ Vi har en editor, drag and drop i världsklass. 
✔️ Enkelt att administrera dina kontakter.  
✔️ Smart enkel uppföljning. 
✔️ Stöd för flera redaktörer och eller konton, så kallat redaktörskonto.

 

97 % supportnöjdhet

Om du vill utveckla företagets nyhetsbrev och e-postmarknadsföring är Postman perfekt för dig. 9 av 10 av våra kunder rekommenderar oss och vi har 97 % supportnöjdhet. Du får dessutom tillgång till vårt hjälpcenter där du kan hitta allt om nyhetsbrevsverktyget om du föredrar att lära dig själv. 100 % av våra anställda rekommenderar oss som arbetsplats. Ditt samarbete med oss blir både belönande och uppskattat.