/*Visa showmore*/
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
Så skaffar & påverkar du kunder via e-post
24 sep 2018

Så skaffar & påverkar du kunder via e-post

E-postmarknadsföring är ett av de mest kraftfulla tillgängliga verktygen för att behålla kunder. Enligt DMA (Direct Marketing Association), ger kanalen högst avkastning bland digitala kanaler, i genomsnitt 38 dollar för varje investerad dollar.

E-post är en utmärkt kanal för att uppmuntra upprepade köp i e-handelsbutiker, och för att bidra till att bygga varumärkeslojalitet. Så hur går man till väga för att skaffa och påverka kunder via e-post? Det handlar om att skapa en kund-livscykel och nå fram till kunder med kreativ och effektiv kommunikation, oavsett var de befinner sig i köpprocessen. Eller enklare uttryckt; det handlar om att knyta kontakter för långvariga relationer.

 

Ge en välkomstintroduktion. Bästa sättet att skaffa kunder via e-post är att ge rätt förväntningar från start. Skicka ett välkomstbrev till de kunder som ansluter sig till din e-postlista, där du informerar om företagets e-posthantering. Berätta hur ofta ni skickar e-post, vilken typ av innehåll de kan vänta sig, som presentationer av nya produkter eller regelbundna rabattkoder. Uppmuntra prenumeranter att gå in på inställningar och avgöra hur ofta de vill ha kontakt från ditt varumärke, och vilka typer av innehåll som de vill ta del av. När detta är etablerat är det viktigt att du fullföljer och levererar som utlovat.

 

Tillämpa personalisering. Nästa bit att fundera kring är hur du kan använda data för att skapa en mer personlig upplevelse. Analysera kunddatan. Dra nytta av beteendedata som tidigare köp, surfbeteende, liksom uppgifter om kön och postnummer för att skicka relevanta erbjudanden till mottagaren. Personaliserade mail har större chans att öppnas och leda till sälj. Ta dig tid att lära känna dina kunder och skräddarsy dina meddelanden utifrån deras behov för att få dem dit du vill.

 

Involvera influencers. För att påverka dina prenumeranter – vänd dig till de influencers som finns därute. Kika på dina främsta följare i sociala medier och hur de pratar om ditt varumärke. Dra nytta av dessa bilder och samtal för att generera mer kreativa och effektiva mail. Ett annat enkelt grepp är att använda kändisars snackisar och koppla dessa trådar till ditt varumärke. Om en modedrottning eller populär Youtuber pratar om trendiga skor skulle en handlare kunna använda det för att lyfta fram relevanta produkter i sitt utbud som ansluter till temat.

 

Engagera den som övergivit sin kundvagn. Många av oss har varit med om det; du är i färd med att göra en online-beställning och telefonen ringer, du måste besvara ett mail eller skynda iväg till ett möte. Och du glömmer att beställa de där viktiga grejerna inför helgen. Kunder uppskattar att bli påminda om att slutföra sin order, så att de inte står tomhänta när de behöver produkterna. Ditt företag kan hjälpa till genom att skapa automatiserade triggermail som påminner kunderna om att återvända. Om din kund lagt artiklar i sin varukorg och inte genomfört köpet under dagen, skicka dem en påminnelse. De kommer troligtvis tacka dig.

 

Skicka win-back-erbjudanden till passiva kunder. En del kunder har inte köpt något på över sex månader. Trots att de kanske inte verkar vara trogna kunder, är denna grupp mer benägen att köpa än någon som kommer in på din webbplats via sökmotorerna. För att engagera dessa vilande kunder ska du skicka dem ett lockande erbjudande de inte kan avvisa. Lyft fram dina nya produkter och dina bästsäljare. Lägg så fram ett exklusivt erbjudande för att påminna dem om varför de bör besöka din webbplats.

 

Skapa en fängslande följetong. Tänk på din favoritserie på Netflix – hela historien avslöjas inte i första avsnittet. Ibland fungerar en historia via e-post bäst i form av en serie. Se dina mail som en löpande kommunikation i flera delar. Planera serien i förväg så att berättelsen är tydlig och lockande, och får kunder att vilja ha mer. Det kan till exempel röra sig om en e-postserie i sex delar, som omfattar flera olika teman under ämnet hur man bäst förbereder sig för hösten. Du kanske ägnar ett mail åt höstmode, ett annat åt weekend-resor, ett åt säsongens matlagning och ett åt höstens hetaste evenemang. Hitta ett samlande tema som knyter an till dina produkter och använd innehållet för att vinna kunder.

 

Frågor kring GDPR? Se vår guide GDPR vid kundkommunikation & marknadsföring.

Få våra smarta tips och öka din kunskap om nyhetsbrev, enkäter och evenemang via vårt nyhetsbrev. Nyhetsbrevet utkommer med ca 10 nummer om året och vi lämnar naturligtvis inte ut din adress till någon och skickar inget annat än nyhetsbrev från oss till dig. Genom att prenumerera samtycker du till att vi använder din e-postadress till att skicka våra kunskapsbrev till dig. Mycket nöje!

Lämna följande fält tomt
LÄS MER

Ett verktyg som är enkelt att använda för att skicka snygga nyhetsbrev

Nyhetsbrev verktyg

Det är enkelt att använda verktyget Paloma för att skapa snyggt designade nyhetsbrev. Till din tjänst har du dessutom smarta funktioner som gör att du kan ta dina nyhetsbrev till nya nivåer.

Nyhetsbrev är en perfekt kanal för att skapa och bibehålla starka kundrelationer. I och med att både dagens och framtidens kunder lever sina liv online är e-postmarknadsföring och e-post både en grundförutsättning och en fantastisk möjlighet för ditt företag att lyckas i er kommunikation. Nyhetsbrev har i många olika undersökningar visat sig ha bäst ROI (Return On Investment) av alla kanaler, inklusive olika sociala medier.

Det behöver inte vara krångligt att använda ett verktyg för e-post. Vi har jobbat hårt med användbarhet och gränssnitt för att Paloma nyhetsbrevsverktyg ska vara så intuitivt och enkelt att förstå och använda som möjligt.

Du kan skapa väldigt snygga nyhetsbrev på ett enkelt sätt med vår drag-and drop-editor. Det finns mängder av automatiserade funktioner som spar tid och frustration när du arbetar med att skapa och skicka ditt nyhetsbrev.

Vill du bjuda in till ett event eller kundevenemang finns Magnet som är vårt verktyg för gästanmälningar och biljettförsäljning. Du kan också fånga in feedback direkt i mejlutskicket via snabbenkät.

Är ni flera avdelningar som arbetar med nyhetsbrevet så kan ni använda vår funktion för redaktörskonton och styra vad underredaktören ska kunna ändra i brevet och vilken information de ska få tillgång till. RSS-flöde är en annan tidsbesparande funktion för ditt nyhetsbrev. Låt innehåll och texter flöda in automatiskt från en annan källa så slipper du dubbelarbete!


Epost marknadsföring

Gratis mallar till nyhetsbrev & gott om tips

Genom att använda en mall för ditt nyhetsbrev så kan du hålla kommunikationen konsekvent och genomtänkt . Det underlättar också det kontinuerliga arbetet med ditt nyhetsbrev då du snabbt kommer igång istället för att skapa nya mallar för varje utskick. Till ditt förfogande har du gäng färdiga snygga nyhetsbrevmallar som du kan börja använda direkt. Du har tillgång till ett arkiv både för dina mallar och dina filer, som bilder, dokument och pdf:er.

På vår sajt, i bloggen och via vårt nyhetsbrev finner du gott om tips kring digitala nyhetsbrev och e-postmarknadsföring.

Skicka nyhetsbrev

Skapa & skicka nyhetsbrev snabbt & enkelt

Vårt enkla nyhetsbrevverktyg Paloma hjälper dig att skapa proffsiga, kreativa och intressanta nyhetsbrev i html.

  • ✔️ Designa, skicka och följ upp med statistik
  • ✔️ Filtrera, segmentera och rikta innehåll, skicka dina nyhetsbrev till rätt målgrupp
  • ✔️ Hämta innehåll från annan källa automatiskt via RSS, slipp dubbelarbete och automatisera
  • ✔️ Tillämpa marketing automation med triggermejl och automatiska utskick.
  • ✔️ Smidig och effektiv drag-and-drop-editor
  • ✔️ Enkel administrering av dina kontakter
  • ✔️ Smart uppföljning
  • ✔️ Stöd för flera redaktörer och/eller konton.

 

Skapa nyhetsbrev

Ett uppskattat verktyg för marknadsföring via nyhetsbrev & e-post

Om du vill utveckla företagets marknadsföring via nyhetsbrev och e-post är Paloma perfekt för dig. Du får tillgång till vårt hjälpcenter där du kan hitta allt om verktyget, och fri support.

9 av 10 av våra kunder rekommenderar oss och vi har 97 % supportnöjdhet.
100 % av våra anställda rekommenderar Paloma som arbetsplats. Mer från våra kunder.