2019
2018
2017
2016
2015
2014
Därför är e-postmarknadsföring viktigt för små företag
24 sep 2018

Därför är e-postmarknadsföring viktigt för små företag

Små företag har generellt en blygsam budget för marknadsföring. Därmed krävs att man kommer fram till vilka tillgängliga verktyg för marknadsföring som är mest fördelaktiga. Ett av dessa verktyg är e-postmarknadsföringsprogram för små företag.

E-postmarknadsföring spelar i själva verket en central roll i småföretagarens verktygslåda för marknadsföring. Det är kostnadseffektivt och lönar sig avsevärt -  när det genomförs på rätt sätt.

Om du vill nå ut till och engagera din målgrupp, är det e-postmarknadsföring du bör ägna dig åt.

 

Topp 10 – Fördelar med e-postmarknadsföringsprogram för små företag

Så hur kommer det sig att e-postmarknadsföring är så effektivt när det gäller små företag? Här följer vår topp-10-lista med tungt vägande anledningar.

 

  1. Kostnadseffektivitet:

Marknadsföring kostar pengar. Dessutom är det inte alltid lätt att se en påtaglig avkastning på din investering. E-postmarknadsföring är ett resurseffektivt verktyg med väldigt låg kostnad. Få andra marknadsföringsmetoder, som exempelvis tryckta medier, kan mäta sig med den graden av kostnadseffektivitet när det gäller räckvidd.

Paloma är ett e-postmarknadsföringsprogram för små företag, som är gratis de första 100 mailen. Därefter betalar du enbart för de mail du faktiskt skickar.

 

  1. Avsevärd ROI (return on investment):

Kostnadseffektivitet behöver utvärderas med ROI i åtanke.
E-postmarknadsföring hör till de främsta marknadsföringsmetoderna när det gäller ROI, tillsammans med SEO. Något som kan verka överraskande med tanke på dess låga kostnad och hur enkelt det är att implementera.

Du går miste om ett värdefullt verktyg om du uppfattar
e-postmarknadsföring som medeltida. Detta gäller särskilt småföretag, där de höga kostnaderna för marknadsföringsstrategier står i vägen för att konkurrera genom att dra på de stora kanonerna.

 

  1. Kundräckvidd:

85% av svenskarna äger en smart mobil. Om du vill nå dina kunder behöver du vara fullt synlig där de ser dig – på sin telefon.

Med Paloma kan du testa ditt mail i både mobil- och dataskärmsvy, och dela innehållet i sociala medier. E-postmarknadsföring placerar dig exakt där din kundkrets befinner sig.

 

  1. Det är automatiserat:

Småföretagare  erfar ofta att marknadsföring är oregelbundna punktinsatser som sker när det finns tid för det. Effektiv marknadsföring är en konstant dans som bör vara en upprätthållen bakgrundsaktivitet.

E-postmarknadsföring är automatiserat, och sannolikt en av de marknadsföringsmetoder som är allra enklast att automatisera.

Aktiviteter och triggers används för att generera rätt mail, utskickat vid rätt tidpunkt. Ett exempel är när en besökare på webbplatsen överger sin kundvagn. Du kan då via ett e-postmeddelande förmå dem att slutföra sitt köp, och återvinna deras uppmärksamhet. Det kan förvandla förluster till möjligheter.

Allt detta sker medan du ägnar dig åt andra uppgifter Ii din verksamhet.

 

  1. Skalbarhet:

Många marknadsföringsmetoder försätter små företag i en svår sits, eftersom det inte är enkelt att skala upp eller ner efter behov. Till exempel innebär annonsering fasta priser. E-postmarknadsföring gör det möjligt för dig att genomföra så mycket eller lite direkt marknadsföring som du önskar.

 

  1. Ökad synlighet:

En stor del av våra affärer blir till tack vare utvecklandet av ett starkt varumärke som blir välbekant. Kunder som upplever ditt varumärke via flera kontaktytor är de som engagerar sig och genomför köp. Strategisk e-postmarknadsföring stärker din synlighet och ditt varumärkes rykte.

 

  1. Efterlever GDPR:

Från och med 25 maj 2018 gäller nya dataskyddsförordningen GDPR. I och med det behöver vi alla lägga större omsorg på att säkerställa att vi använder personuppgifter på ett lämpligt och lagenligt sätt. En del i detta är att ett aktivt val att delta blir obligatoriskt. E-postmarknadsföring som levereras till kunder som gjort ett aktivt val att vara med på e-postlistan säkrar att ditt budskap hamnar där det är troligast att det hörs, istället för att hamna i spammappen.

 

  1. Det är engagerande:

E-postmarknadsföring kan vara interaktivt, vilket gör det till ett i hög grad engagerande verktyg för marknadsföring. Genom att vara interaktiv kan du öka svars- och klickfrekvensen. Genom att locka en potentiell kund via deras inkorg, ökar du dina möjligheter att engagera dem på själva webbplatsen. Du kan till exempel visa dem ett sevärt videoklipp för att kittla deras nyfikenhet, eller för att generera delningar i sociala medier.

 

  1. Personalisera och rikta din marknadsföring:

Med e-postmarknadsföring försöker du inte nå en bred mottagargrupp med ett standardiserat förhållningssätt. I stället kan du skräddarsy kommunikationen baserat på särskilda kundparametrar, och utforma mail som är anpassade för respektive kund. Målgrupper kan segmenteras för att att skapa mycket välriktade budskap och kampanjer.

Kunder värdesätter ett personligt tilltal. Småföretagets e-postmarknadsföringsprogram möjliggör detta. Få exempelvis med deras namn i ämnesraden eller i hälsningsfrasen.

 

  1. Det är mätbart:

Vi behöver veta att våra marknadsaktiviteter fungerar. E-postmarknadsföring är liksom andra typer av digital marknadsföring bland de enklaste att mäta. Siffrorna finns där, i form av konkret data. I och med detta kan du fatta rätt beslut angående kommande marknadsföringsstrategier.

När du väljer ett e-postmarknadsföringsprogram för små företag – förvissa dig om att du får tillgång till A/B-testning, så att du kan se exakt vilka delar I din kampanj som är mest framgångsrika.

 

Använd e-postmarknadsföring för att boosta din verksamhet

När du ser fördelarna med e-postmarknadsföring står du inför att välja ett mjukvaruprogram till ditt företag. Här gäller det att försäkra dig om att du väljer mjukvara som är särskilt utformad för små företag som ditt, för att den ska uppfylla fördelarna som listats ovan.

Paloma gör underverk för din e-postmarknadsföring. Vi har skapat våra nyhetsbrevmallar för att göra processen så enkel som möjligt för dig. Varje månad får du 100 kostnadsfria mail, och kan enkelt skala upp därifrån. Testning och responsivitet är sådant du kan ta för givet. Vi möjliggör segmentering och enkel anpassning. Och vi är måna om att se till att allt är i linje med GDPR.

Upptäck själv varför Paloma e-postmarknadsföringsprogram för små företag är ett så kraftfullt verktyg för marknadsföring – registrera dig idag.

SKAPA DITT NYHETSBREV NU!

Få våra smarta tips och öka din kunskap om nyhetsbrev, enkäter och evenemang via vårt nyhetsbrev. Nyhetsbrevet utkommer med ca 10 nummer om året och vi lämnar naturligtvis inte ut din adress till någon och skickar inget annat än nyhetsbrev från oss till dig. Genom att prenumerera samtycker du till att vi använder din e-postadress till att skicka våra kunskapsbrev till dig. Mycket nöje!

Lämna följande fält tomt
LÄS MER

Smarta funktioner för at skapa nyhetsbrev. Spar din tid och ökar effekten av din e-postmarknadsföring.

Postman gör att du snabbt kan skapa snyggt designade nyhetsbrev utan större ansträngning. Dessutom är verktyget fullproppat med smarta funktioner som gör att du kan ta din e-postmarknadsföring till nya nivåer.Du kan skapa väldigt snygga nyhetsbrev på ett enkelt sätt med vår Drag and dropeditor. Det finns mängder av automatiserade funktioner som spar tid och frustration när du arbetar med ditt nyhetsbrev. Postman håller reda på avregistreringar, studsar och liknande. Vill du bjuda in till ett event eller kundevenemang finns Magnet som är vårt verktyg för gästanmälningar och biljettförsäljning. Du kan också få direkt feed-back direkt i nyhetsbrev med vår snabbenkätsfunktion. Är ni flera avdelningar som arbetar med nyhetsbrevet så kan ni använda vår funktion för redaktörskonton och styra vad underredaktören ska kunna ändra i brevet och vilken information de ska få tillgång till. RSS-flöde är en annan tidsbesparande och bra funktion för ditt nyhetsbrev. Låt innehåll och texter flöda in automatiskt från en annan källa så slipper du dubbelarbete!

Att använda Nyhetsbrev & e-postmarknadsföring

Nyhetsbrev är en perfekt kanal för att skapa och bibehålla starka kundrelationer. Både dagens och framtidens kunder lever sina liv online – e-postmarknadsföring och mailutskick är både en grundförutsättning och en fantastisk möjlighet för ditt företag att lyckas i er kommunikation. Det behöver dessutom inte vara krångligt att använda ett nyhetsbrevsverktyg. Vi har jobbat hårt med användbarhet och vårt gränssnitt fr at vårt nyhetsbrevsverktyg ska vara så intuitivt och enkelt att använda och enkelt att förstå som möjligt. Nyhetsbrev har i många olika undersökningar visats ha bäst ROI, Return On Investment, av alla kanaler inklusive olika sociala medier. Vi har ett gäng färdiga och snygga nyhetsbrevsmallar som du kan börja använda direkt. Det är alltså gratis nyhetsbrevsmallar och de är designade av professionella Art-directors. Du bör ha en mall för ditt nyhetsbrev så du kan hålla en konsekvent och genomtänkt policy. Det underlättar också detkontinuelriga arbetet med ditt nyhetsbrev då du snabbt kommer igång istälet för att skapa nya mallar för varje utskick. Vi har naturligtvis ett arkiv både för dina mallar och dina filer, såsom bilder, dokument och pdf:er tex.

Skapa och skicka nyhetsbrev snabbt och enkelt

Vårt enkla nyhetsbrevverktyg Postman hjälper dig att skapa proffsiga, kreativa och intressanta nyhetsbrev i html. Med Postman blir det enkelt att: 
✔️ Designa, skicka och följa upp med statistik. 
✔️ Filtrera, segmentera och rikta innehåll, skicka dina nyhetsbrev till rätt målgrupp.
✔️ Hämta innehåll från annan källa automatiskt via RSS, slipp dubbelarbete och automatisera.
✔️ Triggermejl och automatiska utskick. 
✔️ Vi har en editor, drag and drop i världsklass. 
✔️ Enkelt att administrera dina kontakter.  
✔️ Smart enkel uppföljning. 
✔️ Stöd för flera redaktörer och eller konton, så kallat redaktörskonto.

 

97 % supportnöjdhet

Om du vill utveckla företagets nyhetsbrev och e-postmarknadsföring är Postman perfekt för dig. 9 av 10 av våra kunder rekommenderar oss och vi har 97 % supportnöjdhet. Du får dessutom tillgång till vårt hjälpcenter där du kan hitta allt om nyhetsbrevsverktyget om du föredrar att lära dig själv. 100 % av våra anställda rekommenderar oss som arbetsplats. Ditt samarbete med oss blir både belönande och uppskattat.