/*Visa showmore*/
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
Julknep: 6 idéer för julmarknadsföring i sista minuten
12 nov 2018

Julknep: 6 idéer för julmarknadsföring i sista minuten

E-post är en av de mest effektiva kanalerna för att driva sälj under julsäsongen. Oavsett om du har en gedigen marknadsplan på plats eller planerar i sista minuten så finns alltid möjligheter att förbättra dina e-posterbjudanden den här säsongen. Här får du några sista-minuten-knep för att optimera dina marknadsaktiviteter inför julen och hjälpa dig förbättra ROI.

 

 1. Bygg en kampanj kring bästsäljande produkter

Listor med julklappar som ska införskaffas är ofta långa, och att välja rätt gåva kan vara en svår uppgift. Människor uppskattar när marknadsförare gör det lättare och ger goda förslag på julklappar. Skapa kampanjer för att lyfta dina bäst-säljande produkter. Det hjälper till att visa upp populära artiklar för dina kunder, och ger dem julklapps-idéer. Ta en titt på dina bästsäljande produkter och skapa innehåll som framhäver dessa produkter som utmärkta julklapps-alternativ. Se till att använda starka nyckelord och lockande bilder. Du kan också sammanställa en julklapps-guide för olika personer – från bebisar till farmödrar.

 

 2. Kör reor

Kunder brukar hålla utkik efter sätt att få pengarna att räcka till mer kring jul, så locka dem med reor. Ge ett oemotståndligt erbjudande under en mycket kort tidsperiod för att driva hög konverteringsgrad. Betona brådskan att agera genom att göra det till ett engångserbjudande som gäller under ett visst antal timmar. Testa denna strategi. Om det leder till konverteringar, utlys reor för ytterligare produkter. Om konverteringsgraden är låg – prova med en annan tidsgräns. Kanske svarar kunder på 24 timmar, eller kanske 6 timmar är bättre. Det här är ett suveränt grepp för att få kunder som vill spara pengar att genomföra ett köp.

 

 3. Ordna nedräkningstimer

Allt handlar om timing, så påminn kunderna om att erbjudandet du har är begränsat för att få dem att agera. Lägg till en nedräkningstimer i mailet för att göra brådskan förnimbar och uppmuntra dem att köpa nu snarare än senare. Dessa timers kan räkna bakåt och understryka det faktum att rean snart är förbi och att det begränsade lagret snabbt går åt. När du skapar ett trängande behov att köpa blir intresserade kunder mer troliga att agera.

 

 4. Erbjud lockande giveaways

Folk älskar att få presenter, särskilt under julsäsongen. För att få kunder i rätt stämning för att ge; erbjud dem specialgåvor. Kanske belönar du kunder som spenderar mycket pengar med en gratis gåva, som en bonusartikel vid köp över 1 000 kronor. Eller du kanske erbjuder ett presentkort på 100 kronor så att kunden kan unna sig själv något. Ingenting försätter folk i en så givmild stämning som när de själva får presenter.

 

 5. Samarbeta med influencers

Profiler i sociala medier har kommit att bli mycket inflytelserika när det gäller att sälja produkter. Slå dig ihop med lämpliga influencers för att få hjälp att puffa dina produkter inför julen. Oavsett om de lyfter fram dina artiklar i sina flöden, eller om du använder dig av deras rekommendationer i dina mail, kan kopplingen mellan en tongivande person och dina produkter hjälpa till att driva sälj under julen.

 

 6. Personalisera meddelandet

Kunder älskar att känna sig speciella, och personalisering är nyckeln till att leverera den upplevelsen. Personalisering har aldrig varit enklare än i den digitala marknadsföringens tidevarv. Använd den data du har för att avgöra vilka typer av produkter som är mest relevanta för dina kunder. Titta på tidigare köp, klickbeteende och demografi för att skapa personaliserade meddelanden. Den här typen av meddelanden driver högre klickfrekvens, vilket i sin tur leder till konvertering. Se gärna vår lösning för att skapa och skicka nyhetsbrev

Få våra smarta tips och öka din kunskap om nyhetsbrev, enkäter och evenemang via vårt nyhetsbrev. Nyhetsbrevet utkommer med ca 10 nummer om året och vi lämnar naturligtvis inte ut din adress till någon och skickar inget annat än nyhetsbrev från oss till dig. Genom att prenumerera samtycker du till att vi använder din e-postadress till att skicka våra kunskapsbrev till dig. Mycket nöje!

Lämna följande fält tomt
LÄS MER

Ett verktyg som är enkelt att använda för att skicka snygga nyhetsbrev

Nyhetsbrev verktyg

Det är enkelt att använda verktyget Paloma för att skapa snyggt designade nyhetsbrev. Till din tjänst har du dessutom smarta funktioner som gör att du kan ta dina nyhetsbrev till nya nivåer.

Nyhetsbrev är en perfekt kanal för att skapa och bibehålla starka kundrelationer. I och med att både dagens och framtidens kunder lever sina liv online är e-postmarknadsföring och e-post både en grundförutsättning och en fantastisk möjlighet för ditt företag att lyckas i er kommunikation. Nyhetsbrev har i många olika undersökningar visat sig ha bäst ROI (Return On Investment) av alla kanaler, inklusive olika sociala medier.

Det behöver inte vara krångligt att använda ett verktyg för e-post. Vi har jobbat hårt med användbarhet och gränssnitt för att Paloma nyhetsbrevsverktyg ska vara så intuitivt och enkelt att förstå och använda som möjligt.

Du kan skapa väldigt snygga nyhetsbrev på ett enkelt sätt med vår drag-and drop-editor. Det finns mängder av automatiserade funktioner som spar tid och frustration när du arbetar med att skapa och skicka ditt nyhetsbrev.

Vill du bjuda in till ett event eller kundevenemang finns Magnet som är vårt verktyg för gästanmälningar och biljettförsäljning. Du kan också fånga in feedback direkt i mejlutskicket via snabbenkät.

Är ni flera avdelningar som arbetar med nyhetsbrevet så kan ni använda vår funktion för redaktörskonton och styra vad underredaktören ska kunna ändra i brevet och vilken information de ska få tillgång till. RSS-flöde är en annan tidsbesparande funktion för ditt nyhetsbrev. Låt innehåll och texter flöda in automatiskt från en annan källa så slipper du dubbelarbete!


Epost marknadsföring

Gratis mallar till nyhetsbrev & gott om tips

Genom att använda en mall för ditt nyhetsbrev så kan du hålla kommunikationen konsekvent och genomtänkt . Det underlättar också det kontinuerliga arbetet med ditt nyhetsbrev då du snabbt kommer igång istället för att skapa nya mallar för varje utskick. Till ditt förfogande har du gäng färdiga snygga nyhetsbrevmallar som du kan börja använda direkt. Du har tillgång till ett arkiv både för dina mallar och dina filer, som bilder, dokument och pdf:er.

På vår sajt, i bloggen och via vårt nyhetsbrev finner du gott om tips kring digitala nyhetsbrev och e-postmarknadsföring.

Skicka nyhetsbrev

Skapa & skicka nyhetsbrev snabbt & enkelt

Vårt enkla nyhetsbrevverktyg Paloma hjälper dig att skapa proffsiga, kreativa och intressanta nyhetsbrev i html.

  • ✔️ Designa, skicka och följ upp med statistik
  • ✔️ Filtrera, segmentera och rikta innehåll, skicka dina nyhetsbrev till rätt målgrupp
  • ✔️ Hämta innehåll från annan källa automatiskt via RSS, slipp dubbelarbete och automatisera
  • ✔️ Tillämpa marketing automation med triggermejl och automatiska utskick.
  • ✔️ Smidig och effektiv drag-and-drop-editor
  • ✔️ Enkel administrering av dina kontakter
  • ✔️ Smart uppföljning
  • ✔️ Stöd för flera redaktörer och/eller konton.

 

Skapa nyhetsbrev

Ett uppskattat verktyg för marknadsföring via nyhetsbrev & e-post

Om du vill utveckla företagets marknadsföring via nyhetsbrev och e-post är Paloma perfekt för dig. Du får tillgång till vårt hjälpcenter där du kan hitta allt om verktyget, och fri support.

9 av 10 av våra kunder rekommenderar oss och vi har 97 % supportnöjdhet.
100 % av våra anställda rekommenderar Paloma som arbetsplats. Mer från våra kunder.