SMS

Maximera kommunikationseffektiviteten med SMS

I dagens digitala era är det viktigt för företag och offentlig sektor att använda sig av effektiva kommunikationskanaler för att nå ut till sina målgrupper. En sådan kanal som har visat sig vara kraftfull och direkt är SMS (Short Message Service). Med hög öppningsfrekvens, snabb leverans och bred täckning kan SMS vara ett värdefullt verktyg för att förbättra kommunikationen med kunder, medborgare och affärspartners. I denna artikel kommer vi att utforska hur företag och offentlig sektor kan dra nytta av SMS i sin kommunikation och ge dig användbara tips för att optimera din SMS-strategi.

Fördelarna med SMS-kommunikation:

 1. Högre öppningsfrekvens: Till skillnad från e-post, där många meddelanden hamnar i skräpposten eller ignoreras, har SMS en nästan omedelbar öppningsgrad. De flesta människor har sina mobiler med sig hela tiden och är benägna att läsa SMS direkt när de mottar dem.
 2. Snabb leverans: Med SMS får du möjlighet att nå ut till dina målgrupper i realtid. Meddelandet levereras omedelbart till mottagarens mobiltelefon och kan läsas när som helst, oavsett om de är anslutna till internet eller inte.
 3. Bred täckning: SMS fungerar på nästan alla mobiltelefoner och kräver inte att mottagaren har en specifik app installerad. Detta innebär att du kan kommunicera med en bred publik och vara säker på att ditt meddelande når fram.
 4. Personlig och direkt kommunikation: SMS ger en möjlighet till en personlig och direkt dialog med dina kunder eller medborgare. Genom att skicka meddelanden som är skräddarsydda för varje individ kan du skapa en starkare relation och öka engagemanget.

Hur företag kan använda SMS i sin kommunikation:

 1. Kundservice och support: SMS kan vara ett snabbt och effektivt sätt att ge kundservice och support. Genom att erbjuda kundtjänst via SMS kan du besvara frågor, ge information eller hantera reklamationer på ett smidigt sätt.
 2. Marknadsföring och kampanjer: Skicka ut meddelanden om erbjudanden, rabatter eller kommande evenemang till dina kunder. Använd SMS för att påminna om bokade möten, leveranser eller bokningar för att minska antalet avhopp och missförstånd.
 3. Bekräftelse och påminnelser: Skicka bekräftelse-SMS när en beställning är genomförd, en tid är bokad eller en betalning är mottagen. Skicka också påminnelser om kommande avtalade möten, betalningsfrister eller viktiga händelser för att underlätta för dina kunder och undvika missförstånd.
 4. Undersökningar och feedback: Använd SMS för att samla in feedback och genomföra snabba undersökningar. Be om kundens åsikter om din produkt eller tjänst och använd insikterna för att förbättra din verksamhet.

Tipslista för offentlig sektor om hur de kan använda SMS:

 • Använd SMS för att skicka ut viktiga meddelanden till medborgare, som varningar om nödsituationer, påminnelser om valdagar eller information om offentliga evenemang.
 • Erbjud möjligheten att anmäla sig till SMS-uppdateringar om förändringar i offentlig service, till exempel ändrade öppettider för bibliotek eller kommunala tjänster.
 • Skapa en SMS-tjänst för att underlätta rapportering av problem i stadsmiljön, som trasiga gatulampor eller skadade trottoarer. Detta ger medborgarna en enkel och snabb kanal för att anmäla problem och hjälper till att förbättra stadens infrastruktur.

Tipslista för B2C-företag hur de kan använda SMS:

 • Använd SMS för att skicka personliga erbjudanden och rabattkoder till dina kunder baserat på deras tidigare köp- eller beteendehistorik.
 • Erbjud möjligheten för kunder att anmäla sig till SMS-notiser om statusuppdateringar för beställningar, leveranser eller bokningar.
 • Skicka ut kundundersökningar via SMS för att få värdefull feedback och förbättra kundupplevelsen.

Tipslista för B2B-företag hur de kan använda SMS:

 • Använd SMS för att kommunicera med dina affärspartners om viktiga affärsuppdateringar, som ändrade leveranstider eller produktlanseringar.
 • Skicka ut påminnelser om företagsevenemang, seminarier eller mässor till dina affärspartners för att öka närvaron och engagemanget.
 • Använd SMS för att påminna om förfallodatum för fakturor eller betalningar och underlätta för affärspartners att hålla sina ekonomiska åtaganden.

SMS-kommunikation kan vara ett kraftfullt verktyg för företag och offentlig sektor att förbättra sin kommunikation med kunder, medborgare och affärspartners. Genom att dra nytta av SMS:ens höga öppningsfrekvens, snabba leverans och bred täckning kan du skapa en mer effektiv och personlig dialog. Oavsett om du är en del av offentlig sektor, B2C eller B2B-sektorn, erbjuder SMS en möjlighet att stärka relationer, öka engagemanget och förbättra kommunikationen på ett direkt och effektivt sätt. Så varför inte ta steget och integrera SMS i din kommunikationsstrategi redan idag?

Kanske är du också intresserad av att läsa vår guide om leadscoring
Här kan du läsa mer om kundresan
I vår stora guide om GDRP hittar du det mesta du behöver ha koll på om GDPR
Här är en guide om Inbound Marketing
Vill du ska fler leads så har du en guide om det här
Här hittar du en fullmatad guide om hur du kan använda SMS i din kundkommunikation

Lär dig mer!

Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev, fullmatat med kunskap och tomt på sälj. Kommer ca en gång i månaden. Vi använder endast din e-postadress för att skicka vårt nyhetsbrev ingenting annat.
Lämna följande fält tomt

Prova Paloma gratis!

Du förbinder dig inte till någonting.
Inga kortuppgifter behövs.

"Vi är väldigt nöjda med Paloma överlag. Egentligen är det väldigt sällan som det är något som strular med verktyget, så jag har ingenting på minus sidan att förmedla. Om det är något som strular, så har Paloma en snabb och effektiv support. De är också lyhörda för förändring av deras verktyg och jag tycker vi nästan har utvecklat vissa delar tillsammans, för bästa möjliga resultat."
Malin Croner
Dalarna Business
Malin Croner, Dalarna Business

Läsvärt från bloggen

Kundlojalitet

Stärkt kundlojalitet med e-post, SMS och Marketing automation: 10 effektiva tips

Kundlojalitet är en avgörande faktor för varje framgångsrik affärsverksamhet. Att behålla befintliga kunder är ofta mer kostnadseffektivt än att ständigt leta efter nya. I dagens digitala era har företag en mängd verktyg och kanaler till sitt förfogande för att bygga och stärka kundlojalitet. Kundlojalitet går långt bortom en enkel transaktion; det är en relation som […]

Massutskick

Massutskick och nyhetsbrev

Paloma är det optimala verktyget för dig som vill skicka massutskick och nyhetsbrev som en del av din marknadsföringsstrategi. Med denna användarvänliga programvara kan du smidigt och problemfritt skapa och skicka utskick till din målgrupp, som inte bara öppnar, läser utan också agerar på dina meddelanden. I detta flexibla verktyg kan du välja att använda […]

Call to action Nyhetsbrev

Call to action: checklista för CTA i nyhetsbrev!

Sätten att uppmuntra, engagera och inspirera via e-kommunikation är otaliga. Bilder, text, rubriker, erbjudande, listor och länkar kan hjälpa dig att få din kampanj variationsrik och spännande. Men att få dina läsare att öppna ditt nyhetsbrev är bara en halv seger. Nästa steg är att inspirera till handling. Call to Action eller CTA är en term inom marknadsföring. […]