2019
2018
2017
2016
2015
2014
18 maj 2016

Få koll på SEO – 6 nybörjartips!

Konkurrensen på nätet är enorm. Du fightas med många andra – oavsett din produkt, tjänst eller ditt erbjudande. Därför är det viktigt att du rankas högt i sökmotorerna. Men hur uppnår man det? 

SEO, eller sökmotoroptimering, innebär att man försöker få sin text att hamna högt upp när någon söker på ett visst ord. Du vill förstås att just din sida ska hamna högst upp när någon letar efter ett alternativ inom ditt område. Det finns olika verktyg för att få hjälp med din SEO, Google AdWords är ett exempel. Men det finns också mycket du kan göra själv för att komma igång!

  1. Lösningen till bra SEO är bra nyckelord – och att använda dem på ett naturligt sätt. Fundera på vad människor söker på när de söker efter tjänster som era. Implementera dem sedan på webben och använd dem i er digitala kommunikation i sociala medier osv.
  2. Se till att dina viktigaste nyckelord finns med i rubriker och underrubriker, och i sidans titel och beskrivning på din webb. Det är det överlägset enklaste och mest effektiva sättet att öka synlighet i sökresultat. Samma sak gäller för bildtexter. Skriv dem till alla bilder du lägger upp och ge bilderna logiska namn. Det gör dem sökbara och du blir lätt att hitta i exempelvis Google Images. Därmed ökar chansen att blir hittad ytterligare.
  3. Gör dina länkar läsbara. Se till att länkens slutord är samma som sidan den pekar till. Ex: En länk till din sida med erbjudanden – www.exempelwebb.se/erbjudanden.
  4. Registrera ditt företag på Google och använd deras verktyg: registrera plats i Google Maps och skaffa ett konto på Google+.
  5. Ju fler länkar som leder till din webbplats, desto bättre SEO. Det kan till och med löna sig att ha ett utbyte med ett annat företag, inom samma område som du. Men var noga med att bara samarbeta med betrodda företag – om du länkar till en dålig webb är risken att du snarare missgynnas än hjälps.
  6. Det här kan låta som en självklarhet och en utmaning på samma gång, men: skapa alltid intressant innehåll. Skriv texter som folk vill dela och dela dem själv i era sociala kanaler. Ju mer spridning dina texter får, desto större chans att ni rankas högt i sökmotorerna.
SKAPA DITT NYHETSBREV NU!

Få våra smarta tips och öka din kunskap om nyhetsbrev, enkäter och evenemang via vårt nyhetsbrev. Nyhetsbrevet utkommer med ca 10 nummer om året och vi lämnar naturligtvis inte ut din adress till någon och skickar inget annat än nyhetsbrev från oss till dig. Genom att prenumerera samtycker du till att vi använder din e-postadress till att skicka våra kunskapsbrev till dig. Mycket nöje!

Lämna följande fält tomt