2019
2018
2017
2016
2015
2014
18 maj 2016

Få koll på SEO – 6 nybörjartips!

Konkurrensen på nätet är enorm. Du fightas med många andra – oavsett din produkt, tjänst eller ditt erbjudande. Därför är det viktigt att du rankas högt i sökmotorerna. Men hur uppnår man det? 

SEO, eller sökmotoroptimering, innebär att man försöker få sin text att hamna högt upp när någon söker på ett visst ord. Du vill förstås att just din sida ska hamna högst upp när någon letar efter ett alternativ inom ditt område. Det finns olika verktyg för att få hjälp med din SEO, Google AdWords är ett exempel. Men det finns också mycket du kan göra själv för att komma igång!

  1. Lösningen till bra SEO är bra nyckelord – och att använda dem på ett naturligt sätt. Fundera på vad människor söker på när de söker efter tjänster som era. Implementera dem sedan på webben och använd dem i er digitala kommunikation i sociala medier osv.
  2. Se till att dina viktigaste nyckelord finns med i rubriker och underrubriker, och i sidans titel och beskrivning på din webb. Det är det överlägset enklaste och mest effektiva sättet att öka synlighet i sökresultat. Samma sak gäller för bildtexter. Skriv dem till alla bilder du lägger upp och ge bilderna logiska namn. Det gör dem sökbara och du blir lätt att hitta i exempelvis Google Images. Därmed ökar chansen att blir hittad ytterligare.
  3. Gör dina länkar läsbara. Se till att länkens slutord är samma som sidan den pekar till. Ex: En länk till din sida med erbjudanden – www.exempelwebb.se/erbjudanden.
  4. Registrera ditt företag på Google och använd deras verktyg: registrera plats i Google Maps och skaffa ett konto på Google+.
  5. Ju fler länkar som leder till din webbplats, desto bättre SEO. Det kan till och med löna sig att ha ett utbyte med ett annat företag, inom samma område som du. Men var noga med att bara samarbeta med betrodda företag – om du länkar till en dålig webb är risken att du snarare missgynnas än hjälps.
  6. Det här kan låta som en självklarhet och en utmaning på samma gång, men: skapa alltid intressant innehåll. Skriv texter som folk vill dela och dela dem själv i era sociala kanaler. Ju mer spridning dina texter får, desto större chans att ni rankas högt i sökmotorerna.
SKAPA DITT NYHETSBREV NU!

Få våra smarta tips och öka din kunskap om nyhetsbrev, enkäter och evenemang via vårt nyhetsbrev. Nyhetsbrevet utkommer med ca 10 nummer om året och vi lämnar naturligtvis inte ut din adress till någon och skickar inget annat än nyhetsbrev från oss till dig. Genom att prenumerera samtycker du till att vi använder din e-postadress till att skicka våra kunskapsbrev till dig. Mycket nöje!

Lämna följande fält tomt
LÄS MER

Smarta funktioner för at skapa nyhetsbrev. Spar din tid och ökar effekten av din e-postmarknadsföring.

Postman gör att du snabbt kan skapa snyggt designade nyhetsbrev utan större ansträngning. Dessutom är verktyget fullproppat med smarta funktioner som gör att du kan ta din e-postmarknadsföring till nya nivåer.Du kan skapa väldigt snygga nyhetsbrev på ett enkelt sätt med vår Drag and dropeditor. Det finns mängder av automatiserade funktioner som spar tid och frustration när du arbetar med ditt nyhetsbrev. Postman håller reda på avregistreringar, studsar och liknande. Vill du bjuda in till ett event eller kundevenemang finns Magnet som är vårt verktyg för gästanmälningar och biljettförsäljning. Du kan också få direkt feed-back direkt i nyhetsbrev med vår snabbenkätsfunktion. Är ni flera avdelningar som arbetar med nyhetsbrevet så kan ni använda vår funktion för redaktörskonton och styra vad underredaktören ska kunna ändra i brevet och vilken information de ska få tillgång till. RSS-flöde är en annan tidsbesparande och bra funktion för ditt nyhetsbrev. Låt innehåll och texter flöda in automatiskt från en annan källa så slipper du dubbelarbete!

Att använda Nyhetsbrev & e-postmarknadsföring

Nyhetsbrev är en perfekt kanal för att skapa och bibehålla starka kundrelationer. Både dagens och framtidens kunder lever sina liv online – e-postmarknadsföring och mailutskick är både en grundförutsättning och en fantastisk möjlighet för ditt företag att lyckas i er kommunikation. Det behöver dessutom inte vara krångligt att använda ett nyhetsbrevsverktyg. Vi har jobbat hårt med användbarhet och vårt gränssnitt fr at vårt nyhetsbrevsverktyg ska vara så intuitivt och enkelt att använda och enkelt att förstå som möjligt. Nyhetsbrev har i många olika undersökningar visats ha bäst ROI, Return On Investment, av alla kanaler inklusive olika sociala medier. Vi har ett gäng färdiga och snygga nyhetsbrevsmallar som du kan börja använda direkt. Det är alltså gratis nyhetsbrevsmallar och de är designade av professionella Art-directors. Du bör ha en mall för ditt nyhetsbrev så du kan hålla en konsekvent och genomtänkt policy. Det underlättar också detkontinuelriga arbetet med ditt nyhetsbrev då du snabbt kommer igång istälet för att skapa nya mallar för varje utskick. Vi har naturligtvis ett arkiv både för dina mallar och dina filer, såsom bilder, dokument och pdf:er tex.

Skapa och skicka nyhetsbrev snabbt och enkelt

Vårt enkla nyhetsbrevverktyg Postman hjälper dig att skapa proffsiga, kreativa och intressanta nyhetsbrev i html. Med Postman blir det enkelt att: 
✔️ Designa, skicka och följa upp med statistik. 
✔️ Filtrera, segmentera och rikta innehåll, skicka dina nyhetsbrev till rätt målgrupp.
✔️ Hämta innehåll från annan källa automatiskt via RSS, slipp dubbelarbete och automatisera.
✔️ Triggermejl och automatiska utskick. 
✔️ Vi har en editor, drag and drop i världsklass. 
✔️ Enkelt att administrera dina kontakter.  
✔️ Smart enkel uppföljning. 
✔️ Stöd för flera redaktörer och eller konton, så kallat redaktörskonto.

 

97 % supportnöjdhet

Om du vill utveckla företagets nyhetsbrev och e-postmarknadsföring är Postman perfekt för dig. 9 av 10 av våra kunder rekommenderar oss och vi har 97 % supportnöjdhet. Du får dessutom tillgång till vårt hjälpcenter där du kan hitta allt om nyhetsbrevsverktyget om du föredrar att lära dig själv. 100 % av våra anställda rekommenderar oss som arbetsplats. Ditt samarbete med oss blir både belönande och uppskattat.