Paloma
– verktyget för att skapa seminarier, föreläsningar och seminarieverksamhet

Prova Paloma gratis!
Du förbinder dig inte till någonting. Inga kortuppgifter behövs. Endast två steg för att skapa kontot. Det är allt, mycket nöje!

SPF och DKIM

Inställningar för ökad leveransbarhet

Vad är SPF och DKIM och varför är det viktigt?

SPF och DKIM är metoder som har tagits fram för att förhindra att illegitima servrar ska kunna skicka e-post som ser ut att komma från ett visst företag. Genom att aktivera SPF och DKIM bekräftar du att det är i sin ordning att utskick där ni står som avsändare skickas ut via Palomas system. Det är ett sätt att stoppa spammare från att missbruka ditt domännamn, och förhindra att dina mejl klassas som skräppost. Det är alltså en viktig åtgärd för leveransbarheten.

Via SPF (Sender Policy Framework) kan du ange vilka servrar som får skicka e-post med din domän som avsändare. DKIM (Domain Keys ldentified Mail) signerar varje utgående meddelande med din unika signatur, så att mottagande servrar kan verifiera att meddelandet kom från dig. SPF och DKIM låter på så sätt mottagande servrar verifiera att meddelanden som verkar vara från din domän är legitima. Är inte SPF och DKIM aktiverat kan den mottagande e-postservern skicka dina mejl till skräpkorgen.

Vad behöver jag göra?

I de flesta fall behöver du bara skicka denna länk till den som administrerar din domän, t.ex. IT-avdelningen eller ditt webbhotell och be dem hjälpa dig med inställningarna.

Hämta tillägg för domänens DNS-inställningar

Här hämtas de tillägg som ska infogas i domänens DNS-inställningar.

– Det är viktigt att alla mellanslag och tecken är exakt som i nedanstående information. Använd kopiera och klistra in för ett korrekt resultat.

– Kom ihåg att ersätta mindoman.se med din avsändardomän på alla ställen.

SPF (1st TXT record)

Om det redan finns TXT-record ska detta kompletteras med uppgifterna nedan. Dubbla värden är inte OK.

Domain:
mindoman.se

Type:
TXT

Data:
v=spf1 include:all._spf.plma.se ~all

DKIM (1st CNAME record)

Domain:
sel1024._domainkey.mindomän.se

Type:
CNAME

Data:
dkim.plma.se

Kontrollera och återkoppla!

När inställningarna är gjorda behöver du kontrollera att det blev rätt. Hos vissa leverantörer kan det ta upp till 24 h för inställningarna att träda i kraft helt. För att bekräfta att dina inställningar är korrekt genomförda kan du använda vårt verktyg.

➲ Kolla inställningarna med valideringsverktyget

Meddela därefter oss att inställningarna är klara via kundteam@paloma.se eller på telefon 0225-410 22