STF ökar orderingången med nyhetsbrev

–Vårt nyhetsbrev "Upptäckarbrev" är STFs i särklass viktigaste trafikkälla och det finns ingen enskild marknadsföringsinsats som inom 10 dagar ger upp till 9 000 klick. Postmans nyhetsbrevsverktyg är det bästa av de system för digital marknadsföring vi hittills har använt oss av, säger Magnus Westerberg, webbkommunikatör på STF.

Svenska Turistföreningen, med mottot ”Känn ditt land” är en av Sveriges största medlemsorganisationer. I ett dotterbolag bedriver föreningen försäljning av resor och uthyrning av stugor. Det är framförallt för att marknadsföra denna verksamhet som föreningen använder nyhetsbrev via e-post. 

I föreningens databas finns till dags dato 83 000 e-postadresser och nya tankas in varje månad tack vare de effektiva rutinerna vid medlemsregistrering. ”Upptäckarbrevet”, som föreningens nyhetsbrev kallas, får alltid god respons med få avanmälningar.

Ökad orderingång efter utskick

– Vi märker en kraftigt ökad orderingång i samband med utskicket, som vi gör varje månad. Det är naturligtvis säljkraften i våra erbjudanden som genererar försäljningen, men just digitala nyhetsbrev är en ypperlig kanal för att nå ut med dessa erbjudanden, säger Magnus Westerberg.

Magnus Westerberg vill betona att budskapet och innehållet är mest avgörande för att e-postmarknadsföring ska funka.

– E-post kan vara ett riktigt otyg. Därför måste man ha disciplin och inte skicka ut ogenomtänkta erbjudanden eller dåliga texter. Man ska aldrig tumma på kvaliteten eftersom man då oundvikligen kommer att hamna i skräpkorgen hos sina mottagare. Vi försöker vara kreativa och får därför behålla våra prenumeranter gång efter gång, säger Magnus Westerberg.

Användbar statstik i Postman

Föreningen använder flitigt de statistikuppgifterna som Postmans nyhetsbrevsverktyg kan generera. Därmed kan man alltid undersöka vilka kampanjer och erbjudanden som väcker mest intresse.

– Vi har också möjlighet att avläsa vilka åldersgrupper eller regioner som intresserar sig för ett specifikt erbjudande, och kan därmed segmentera utskicken inför nästa gång, säger Magnus Westerberg.

Detaljerna är viktiga i e-postutskick, menar Magnus Westerberg. De få bokstäver som får rum i ämnesfältet på mejlet lägger de ner mycket tankemöda på. Just dessa ord kan avgöra om brevet blir öppnat eller slängt i papperskorgen.

God support är viktigt

Magnus Westerberg vill särskilt framhäva Palomas goda service när det gäller den tekniska supporten.

– Eftersom våra lösningar är ganska komplexa och integrerade med medlemsdatabasen så behöver vi kunnig hjälp. Teknikern Fredrik Berggren på Paloma är en klippa i dessa sammanhang, säger Magnus Westerberg.


"Vårt nyhetsbrev "Upptäckarbrev" är STFs i särklass viktigaste trafikkälla och det finns ingen enskild marknadsföringsinsats som inom 10 dagar ger upp till 9 000 klick."


Magnus Westerberg,

Webbkommunikatör

Få våra smarta tips och öka din kunskap om nyhetsbrev, enkäter och evenemang via vårt nyhetsbrev. Nyhetsbrevet utkommer med ca 10 nummer om året och vi lämnar naturligtvis inte ut din adress till någon och skickar inget annat än nyhetsbrev från oss till dig. Genom att prenumerera samtycker du till att vi använder din e-postadress till att skicka våra kunskapsbrev till dig. Mycket nöje!

Lämna följande fält tomt
LÄS MER

Smarta funktioner för at skapa nyhetsbrev. Spar din tid och ökar effekten av din e-postmarknadsföring.

Postman gör att du snabbt kan skapa snyggt designade nyhetsbrev utan större ansträngning. Dessutom är verktyget fullproppat med smarta funktioner som gör att du kan ta din e-postmarknadsföring till nya nivåer.Du kan skapa väldigt snygga nyhetsbrev på ett enkelt sätt med vår Drag and dropeditor. Det finns mängder av automatiserade funktioner som spar tid och frustration när du arbetar med ditt nyhetsbrev. Postman håller reda på avregistreringar, studsar och liknande. Vill du bjuda in till ett event eller kundevenemang finns Magnet som är vårt verktyg för gästanmälningar och biljettförsäljning. Du kan också få direkt feed-back direkt i nyhetsbrev med vår snabbenkätsfunktion. Är ni flera avdelningar som arbetar med nyhetsbrevet så kan ni använda vår funktion för redaktörskonton och styra vad underredaktören ska kunna ändra i brevet och vilken information de ska få tillgång till. RSS-flöde är en annan tidsbesparande och bra funktion för ditt nyhetsbrev. Låt innehåll och texter flöda in automatiskt från en annan källa så slipper du dubbelarbete!

Att använda Nyhetsbrev & e-postmarknadsföring

Nyhetsbrev är en perfekt kanal för att skapa och bibehålla starka kundrelationer. Både dagens och framtidens kunder lever sina liv online – e-postmarknadsföring och mailutskick är både en grundförutsättning och en fantastisk möjlighet för ditt företag att lyckas i er kommunikation. Det behöver dessutom inte vara krångligt att använda ett nyhetsbrevsverktyg. Vi har jobbat hårt med användbarhet och vårt gränssnitt fr at vårt nyhetsbrevsverktyg ska vara så intuitivt och enkelt att använda och enkelt att förstå som möjligt. Nyhetsbrev har i många olika undersökningar visats ha bäst ROI, Return On Investment, av alla kanaler inklusive olika sociala medier. Vi har ett gäng färdiga och snygga nyhetsbrevsmallar som du kan börja använda direkt. Det är alltså gratis nyhetsbrevsmallar och de är designade av professionella Art-directors. Du bör ha en mall för ditt nyhetsbrev så du kan hålla en konsekvent och genomtänkt policy. Det underlättar också detkontinuelriga arbetet med ditt nyhetsbrev då du snabbt kommer igång istälet för att skapa nya mallar för varje utskick. Vi har naturligtvis ett arkiv både för dina mallar och dina filer, såsom bilder, dokument och pdf:er tex.

Skapa och skicka nyhetsbrev snabbt och enkelt

Vårt enkla nyhetsbrevverktyg Postman hjälper dig att skapa proffsiga, kreativa och intressanta nyhetsbrev i html. Med Postman blir det enkelt att: 
✔️ Designa, skicka och följa upp med statistik. 
✔️ Filtrera, segmentera och rikta innehåll, skicka dina nyhetsbrev till rätt målgrupp.
✔️ Hämta innehåll från annan källa automatiskt via RSS, slipp dubbelarbete och automatisera.
✔️ Triggermejl och automatiska utskick. 
✔️ Vi har en editor, drag and drop i världsklass. 
✔️ Enkelt att administrera dina kontakter.  
✔️ Smart enkel uppföljning. 
✔️ Stöd för flera redaktörer och eller konton, så kallat redaktörskonto.

 

97 % supportnöjdhet

Om du vill utveckla företagets nyhetsbrev och e-postmarknadsföring är Postman perfekt för dig. 9 av 10 av våra kunder rekommenderar oss och vi har 97 % supportnöjdhet. Du får dessutom tillgång till vårt hjälpcenter där du kan hitta allt om nyhetsbrevsverktyget om du föredrar att lära dig själv. 100 % av våra anställda rekommenderar oss som arbetsplats. Ditt samarbete med oss blir både belönande och uppskattat.