Lead

Olika former av leads och effektiva metoder för att konvertera dem till kunder

För företag och organisationer är att hitta nya kunder och expandera sin kundbas en avgörande framgångsfaktor. Det är här konceptet med leads blir viktigt. En lead är en potentiell kund som visar intresse för ditt företags produkter eller tjänster. Det kan vara en person som har visat intresse genom att fylla i ett formulär på din webbplats, genom att delta i en kampanj eller genom att kontakta dig direkt. Men att bara ha leads räcker inte för att driva företagets tillväxt. Det är avgörande att konvertera dessa leads till betalande kunder. I denna artikel kommer vi att diskutera olika former av leads och effektiva metoder för att konvertera dem till kunder.

 1. Inkommande leads:

Inkommande leads är de leads som kommer till dig genom olika kanaler, till exempel din webbplats, sociala medier eller sökmotorer. Dessa leads har visat intresse för ditt företag eller dina produkter/tjänster genom att ta initiativ till att kontakta dig. För att konvertera inkommande leads till kunder är det viktigt att:

 • Snabbt svara på förfrågningar och förse dem med relevant information.
 • Erbjuda dem ett attraktivt incitament för att fortsätta interagera med ditt företag, till exempel genom att erbjuda en gratis provperiod, en rabattkod eller en kostnadsfri konsultation.
 • Bygga förtroende genom att ge professionell och personlig service.
 1. Utplacerade leads:

Utplacerade leads är de leads som du aktivt skickar till olika kanaler för att generera intresse och engagemang. Det kan vara genom att annonsera på sociala medier, skicka ut e-postmarknadsföring eller delta i evenemang och mässor. För att konvertera utplacerade leads till kunder är det viktigt att:

 • Erbjuda ett attraktivt och tydligt erbjudande som lockar dem att agera.
 • Använda sig av riktad marknadsföring för att nå rätt målgrupp och kommunicera på ett sätt som engagerar dem.
 • Följa upp kontinuerligt och bearbeta leads genom att erbjuda relevant information och fördelar som stärker deras intresse för ditt företag.
 1. Återkommande leads:

Återkommande leads är de leads som tidigare har interagerat med ditt företag men ännu inte blivit kunder. Det kan vara personer som har fyllt i formulär på din webbplats, men inte har genomfört ett köp. För att konvertera återkommande leads till kunder är det viktigt att:

 • Använda marknadsautomation och e-postmarknadsföring för att skicka relevant och intressant innehåll som påminner dem om ditt företag och erbjudanden.
 • Erbjuda exklusiva fördelar eller rabatter för att locka dem att slutföra sitt köp.
 • Skapa en personlig och engagerande köpupplevelse genom att erbjuda snabb support och vägledning.

Sammanfattning:

Att konvertera leads till kunder är en avgörande process för att driva företagets tillväxt. Genom att använda olika former av leads och tillämpa effektiva metoder för att konvertera dem kan du maximera dina chanser att skapa varaktiga kundrelationer och öka försäljningen. Kom ihåg att varje lead är unik och kan kräva olika strategier för att konverteras. Genom att vara proaktiv, erbjuda attraktiva fördelar och bygga förtroende kan du öka din framgång i att konvertera leads till betalande kunder.

Kanske är du också intresserad av att läsa vår guide om leadscoring
Här kan du läsa mer om kundresan
I vår stora guide om GDRP hittar du det mesta du behöver ha koll på om GDPR
Här är en guide om Inbound Marketing
Vill du ska fler leads så har du en guide om det här
Här hittar du en fullmatad guide om hur du kan använda SMS i din kundkommunikation

Lär dig mer!

Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev, fullmatat med kunskap och tomt på sälj. Kommer ca en gång i månaden. Vi använder endast din e-postadress för att skicka vårt nyhetsbrev ingenting annat.
Lämna följande fält tomt

Prova Paloma gratis!

Du förbinder dig inte till någonting.
Inga kortuppgifter behövs.

Skedvi Bröd
"Hjälpen är alltid nära till hands hos dem, de gånger jag själv kör fast eller har frågor. De kommer med inspiration och matnyttiga tips, och är läsvärda både vad gäller innehåll och tekniska lösningar till våra egna nyhetsbrev."
Maria Adeström-Jonsson
Skedvi Bröd
Maria Adeström-Jonsson, Skedvi Bröd

Läsvärt från bloggen

6 orsaker till att kunder ignorerar dina mail – och vad du kan göra åt saken

Trots dina ansträngningar kan det verka som att oavsett hur ofta du skickar mail, så fullkomligt ignorerar dina kunder dig. De tycks bara skrolla förbi ditt meddelande eller ännu värre, radera det direkt. Marknadsförare har inte råd att få sina mail ignorerade, eftersom e-post driver en stor del av avkastningen för e-handlare. Om mätetalen för […]

Vår strategi för en maxad e-postlista

Hur får du ut det mesta möjliga av din lista med e-postadresser? Hur får du listan att växa med de rätta prenumeranterna, och vad behöver du göra för att dina utskick ska generera nöjdare kunder? Vi ger dig våra hetaste tips! Tips 1 – Rensa i röran För att optimera utfallet på dina nyhetsbrev via […]

Storytellling nyhetsbrev

Storytelling – berättelsens kraft

Har du också fängslats så totalt av en bok eller film, att berättelsen följt dig många timmar, kanske till och med dagar och nätter, efter du slagit igen pärmarna eller lämnat biosalongen? Då förstår du vilken påverkan berättelsen har på människan. Låt den kraften bli ett medel i din e-postmarknadsföring. Ladda ditt nyhetsbrev med storytelling!  Därför fungerar storytelling Hur kommer det sig att företag världen […]