/*Visa showmore*/
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
12 feb 2021

10 sätt att stärka kundlojaliteten med hjälp av e-postmarknadsföring

Att behålla och ta vara på befintliga kunder är långt enklare än att jaga rätt på nya. Olika studier skiljer sig åt när det gäller i vilken utsträckning som en lojal kund är mer värdefull, men alla visar entydigt att lojala kunder är värda mer. 

På en grundläggande nivå handlar e-postmarknadsföring om att odla och ta hand om en kundkrets. Att mäta detta kan vara svårt utan rätt verktyg. Konsekvensen är att många tenderar att endast fokusera på klickfrekvensen. Det man missar här är att se det mera långsiktigt och odla lojalitet, att locka kunden att behålla anknytningen till ditt varumärke. Det finns ett antal olika sätt att stärka kundlojaliteten. Här listar vi topp 10!

1. Gör det personligt

Kunder fortsätter inte vara lojala om de inte känner sig betydelsefulla. Känner de sig bara som vem som helst i en databas för marknadsföring kommer du fyra av mejl ut i tomma intet, utan att få något gensvar. En kund som upplever att du bryr dig, och att du känner dem, kommer belöna dig med lojalitet.

Utnyttja funktioner för personalisering i Palomas verktyg.

2. Svara på vad de gillar

Som företagare och marknadsförare är det lätt att haka upp sig på vad du tror att kunder gillar, snarare än vad de faktiskt gillar. En nyhetsbrevkampanj bör alltid gå igenom tester och förfinas med tiden. Denna optimeringsprocess säkerställer att dina budskap inte når döva öron. Gedigna verktyg för e-postmarknadsföring har klar kapacitet för testning, liksom resultatanalys.

3. Gör det användbart & intressant

Dagens internetanvändare är bortskämda när det gäller att välja innehåll. Konsekvensen är att även om content is king, är det bara verkligt toppinnehåll som grabbar tag i deras uppmärksamhet. Om ditt nyhetsbrev är substanslöst och tråkigt så förlorar du rätt snabbt deras intresse, även om du har en frisk CTA instoppad i slutet. Du behöver använda nyhetsbrevsmallar som både inspirerar och  lockar dig att skapa grymt bra innehåll. I slutändan vill du att dina kunder ska se fram emot dina mejl. Enda sättet att uppnå detta är genom att erbjuda dem användbart och intressant innehåll.

TIPS 13 förslag på innehåll till ditt nyhetsbrev

4. Möt dem där de befinner sig

Det är inte vettigt att lägga ned möda på ett stilfullt utformat mejl som fungerar utmärkt på dataskärm, om dina mottagare i första hand öppnar sina mejl i telefonen. Ditt verktyg för e-postmarknadsföring bör säkerställa att innehållet ser snyggt ut, oavsett hur mottagarna öppnar och tar del av det. Läsare är inte vidare förlåtande, så du behöver försäkra dig om att de elektroniska nyhetsbreven är fullt responsiva.


5. Få dina kunder att arbeta för dig, utan att tänka på det

Dina kunder känner andra som är som dem; de är de bästa kontakterna du kan få. Om de älskar det du erbjuder och gör, kommer de att sälja det åt dig. Motivera dem att dela ditt innehåll, eller gör det hel enkelt så suveränt att de helt enkelt vill dela det.


6. Håll dem uppdaterade

En lojal kund känner dig förmodligen relativt väl. De vet vad de kan förvänta sig. Vad de inte känner till, och vad som kan få dem att raskt återvända till din webbplats, är ny information. Försök därför inte predika till de redan frälsta med skåpmat. Överraska dem istället med någonting nytt och exklusivt. Låt dem bli de första som blir uppdaterade, och gör det enkelt för demo att tacka ja till ett attraktivt erbjudande.


7. Ge dem viss kontroll

De har samtyckt till att registrera sig och du vill mjölka detta fullt ut. I det läget kan det vara frestande att börja skicka mejl utifrån din egen agenda. Då gör du tyvärr dig själv en otjänst, och riskerar blixtsnabb avregistrering. Vad du faktiskt behöver göra är att låta dina kunder själva bestämma hur ofta de vill att du hör av dig. Fråga läsarna. Analysera statistiken för att hitta rätt frekvens.


8. Låt dem luta sig tillbaka och koppla av

Lägg till lite videoinnehåll, och du utövar en dragningskraft på en helt annan nivå. Även om alla gillar bra läsning vill vi ibland bara luta oss tillbaka och få senaste nytt serverat. Det låter sig göras med videoklipp. Se därför till att välja ett e-postmarknadsföringsprogram som smidigt låter dig integrera videoklipp.

 

9. Uppvakta dem med kassaklirr

Det är ett uråldrigt knep inom marknadsföring, men kunder älskar att känna att de gör ett fynd. E-postmarknadsföring ett perfekt sätt att leverera rabatten eller specialerbjudandet direkt i deras inkorg. Dessa kunder brukar återvända eftersom de gillar det du säljer, men de är också medvetna om att de får en bra deal, bättre än vad de kan få från din konkurrent.

10. Låt dem kliva in i rampljuset

Slutligen, vädja till kundens dragning till rampljuset. Inkludera emellanåt innehåll om specifika kunderfarenheter, och ge varje kund möjlighet att delta. Detta är ibland enklare att genomföra genom att knyta det till sociala medier och uppmuntra dem att dela sina historier där. Ute efter en fullmatad guide? Se Ta fram och skicka nyhetsbrev – checklista med tips

Frågor kring GDPR? Se vår guide GDPR vid kundkommunikation & marknadsföring

Nyfiken på vad du kan göra med Paloma för nyhetsbrev och e-postmarknadsföring? Se introduktionen

Få våra smarta tips och öka din kunskap om nyhetsbrev, enkäter och evenemang via vårt nyhetsbrev. Nyhetsbrevet utkommer med ca 10 nummer om året och vi lämnar naturligtvis inte ut din adress till någon och skickar inget annat än nyhetsbrev från oss till dig. Genom att prenumerera samtycker du till att vi använder din e-postadress till att skicka våra kunskapsbrev till dig. Mycket nöje!

Lämna följande fält tomt
LÄS MER

Ett verktyg som är enkelt att använda för att skicka snygga nyhetsbrev

Nyhetsbrev verktyg

Det är enkelt att använda verktyget Paloma för att skapa snyggt designade nyhetsbrev. Till din tjänst har du dessutom smarta funktioner som gör att du kan ta dina nyhetsbrev till nya nivåer.

Nyhetsbrev är en perfekt kanal för att skapa och bibehålla starka kundrelationer. I och med att både dagens och framtidens kunder lever sina liv online är e-postmarknadsföring och e-post både en grundförutsättning och en fantastisk möjlighet för ditt företag att lyckas i er kommunikation. Nyhetsbrev har i många olika undersökningar visat sig ha bäst ROI (Return On Investment) av alla kanaler, inklusive olika sociala medier.

Det behöver inte vara krångligt att använda ett verktyg för e-post. Vi har jobbat hårt med användbarhet och gränssnitt för att Paloma nyhetsbrevsverktyg ska vara så intuitivt och enkelt att förstå och använda som möjligt.

Du kan skapa väldigt snygga nyhetsbrev på ett enkelt sätt med vår drag-and drop-editor. Det finns mängder av automatiserade funktioner som spar tid och frustration när du arbetar med att skapa och skicka ditt nyhetsbrev.

Vill du bjuda in till ett event eller kundevenemang finns Magnet som är vårt verktyg för gästanmälningar och biljettförsäljning. Du kan också fånga in feedback direkt i mejlutskicket via snabbenkät.

Är ni flera avdelningar som arbetar med nyhetsbrevet så kan ni använda vår funktion för redaktörskonton och styra vad underredaktören ska kunna ändra i brevet och vilken information de ska få tillgång till. RSS-flöde är en annan tidsbesparande funktion för ditt nyhetsbrev. Låt innehåll och texter flöda in automatiskt från en annan källa så slipper du dubbelarbete!


Epost marknadsföring

Gratis mallar till nyhetsbrev & gott om tips

Genom att använda en mall för ditt nyhetsbrev så kan du hålla kommunikationen konsekvent och genomtänkt . Det underlättar också det kontinuerliga arbetet med ditt nyhetsbrev då du snabbt kommer igång istället för att skapa nya mallar för varje utskick. Till ditt förfogande har du gäng färdiga snygga nyhetsbrevmallar som du kan börja använda direkt. Du har tillgång till ett arkiv både för dina mallar och dina filer, som bilder, dokument och pdf:er.

På vår sajt, i bloggen och via vårt nyhetsbrev finner du gott om tips kring digitala nyhetsbrev och e-postmarknadsföring.

Skicka nyhetsbrev

Skapa & skicka nyhetsbrev snabbt & enkelt

Vårt enkla nyhetsbrevverktyg Paloma hjälper dig att skapa proffsiga, kreativa och intressanta nyhetsbrev i html.

  • ✔️ Designa, skicka och följ upp med statistik
  • ✔️ Filtrera, segmentera och rikta innehåll, skicka dina nyhetsbrev till rätt målgrupp
  • ✔️ Hämta innehåll från annan källa automatiskt via RSS, slipp dubbelarbete och automatisera
  • ✔️ Tillämpa marketing automation med triggermejl och automatiska utskick.
  • ✔️ Smidig och effektiv drag-and-drop-editor
  • ✔️ Enkel administrering av dina kontakter
  • ✔️ Smart uppföljning
  • ✔️ Stöd för flera redaktörer och/eller konton.

 

Skapa nyhetsbrev

Ett uppskattat verktyg för marknadsföring via nyhetsbrev & e-post

Om du vill utveckla företagets marknadsföring via nyhetsbrev och e-post är Paloma perfekt för dig. Du får tillgång till vårt hjälpcenter där du kan hitta allt om verktyget, och fri support.

9 av 10 av våra kunder rekommenderar oss och vi har 97 % supportnöjdhet.
100 % av våra anställda rekommenderar Paloma som arbetsplats. Mer från våra kunder.