/*Visa showmore*/
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
Effektiv design av nyhetsbrev för ditt företag
24 sep 2018

Effektiv design av nyhetsbrev för ditt företag

Effektiv design av nyhetsbrev är ingenting som kommer till av sig själv. Det gäller att få din marknadsförande e-post att stå ut ur mängden. Ditt digitala nyhetsbrev behöver en design som attraherar din kundbas.

Det finns några olika faktorer som möjliggör effektiv design av nyhetsbrev, jämfört med de illa utformade mail som snabbt går delete-knappen till mötes.

 

 1. Signalera ditt varumärke

Första intrycket av dina nyhetsbrev bör stämma överens med varumärkets personlighet. Det gäller såväl utseende som läsupplevelsen.

Det finns några enkla knep du kan använda här.

För det första, hämta nyhetsbrevets färgpalett från din logga. Det är enkelt, effektivt och håller varumärket fokuserat.

För det andra, se till att skribenten som producerar innehållet känner till företagets stilguide, företagets personlighet och är bekant med den tonalitet som ni använder.

För det tredje, använd ett typsnitt som ligger nära webbplatsens typsnitt och överensstämmer med känslan som dina besökare får.

Få inte stressbryt i tron att du behöver ett tekniskt proffs för att hjälpa dig med detta. Genom att använda Palomas nyhetsbrevmallar kan du snabbt och enkelt göra din mall personlig med din varumärkesprofil, färger och logotyp.

 

 1. Gör intryck

Du har ett minimalt utrymme att fånga mottagarens uppmärksamhet. För det ändamålet finns två överordnade delar i effektiv design av nyhetsbrev: ämnesraden och sidhuvudet.

Du måste betrakta ämnesraden som en viktig del av ditt mail, för att det överhuvudtaget ska öppnas. Tänk därför noga kring vilken formulering och emotikon som fungerar bäst för att locka till läsning.

För det andra är det när de väl öppnat ditt mail viktigt med ett välutformat sidhuvud. Det bidrar till att din e-postkampanj känns konsekvent, och stärker varumärkets identitet. E-postmallarna förenklar även detta, och du behöver följaktligen inte besitta några färdigheter inom grafisk design.

 

 1. Bryt upp det

Ingen tycker om att möta vindlande textsjok när de vill ha en tillgänglig text till kaffet.

Jobba istället kreativt och använd underrubriker för att bryta upp nyhetsbrevet till ett luftigare format. Underrubriker hjälper ögat navigera och registrera texten, så att hela mailet tas in.

Detta gör det också möjligt för dina läsare att hoppa fram och tillbaka till de delar som är mest intressanta och relevanta för dem.

Återigen, nyhetsbrevmallar är till hjälp här. Du kommer kunna addera olika textavsnitt, som tack vare den responsiva designen fungerar oavsett hur din läsare väljer att öppna sin e-post.

 

 1. Använd bilder med omsorg

Olika skolor kring bilder i digitala nyhetsbrev tenderar att inta en allt-eller-inget-position. Vi håller inte med utan anser att du bör sikta in dig på en medelväg.

Bilder är kraftfulla och hjälper till att bryta upp enformig text. De behöver emellertid användas varsamt. Utmaningen är balansen mellan bilder och text, utan att överlasta laddningskapaciteten hos en telefon med klen 3G/4G-signal.

Välj därför små och tydliga bilder. Logotyper, produkter och människor är motiv som fingerar bra i nyhetsbrev. Håll det avskalat och strukturerat, så bilderna blir till din fördel. Glöm inte att använda ALT-texter.

 

 1. Var konsekvent

Troligtvis är ditt nyhetsbrev inte en engångsföreteelse. Tvärtom är det övergripande syftet sannolikt att bygga relationer med din målgrupp.

I grunden är människan ett vanedjur. De uppskattar att veta vad de kan förvänta sig. Var därför konsekvent i dina nyhetsbrev när det gäller stil och varumärkesidentitet.

Våra nyhetsbrevmallar är särskilt smidiga att använda och håller saker och ting enhetliga. Du kan välja och anpassa din favoritmall, och använda den om och om igen.

 

 1. Känn till dina styrkor och vad dina läsare gillar

Digitala nyhetsbrev borde skilja sig åt avsevärt mellan olika företag. De borde aldrig se ut som dussinexemplar.

Du bör noga tänka igenom syftet med dina nyhetsbrev, och vad du är bra på. Detta ska matchas mot vad dina läsare gillar och förväntar sig. Till stor del beror det på mottagarnas demografi.

Följaktligen – om de gillar att bläddra bland produkter så kommer du behöva tillfredsställa deras uppskattning av det senaste med tilltalande bilder. Gillar de att vara kunniga och upplysta, då kommer texten ha större betydelse.

När du landat i hur dina nyhetsbrev ska se ut är det dags att testa designen. Du behöver ta reda på vad som fungerar och vad som inte fungerar, analysera resultaten och använda den informationen för att förfina designen.

 

 1. Gör den responsiv

När du ägnar dig åt formgivning av nyhetsbrev, ha i åtanke att den bara är så bra som den sämst fungerande enhet som nyhetsbrevet öppnas i. För du vill väl inte ödsla tid och energi på att ta fram en fantastisk design som inte laddar ordentligt i en smart mobil?

Använd därför professionella mallar för digitala nyhetsbrev, som du vet är responsiva. Då slipper du bekymra dig om tekniken och kodningen bakom, och kan fokusera på innehållet.

Effektiv design av nyhetsbrev behöver inte vara svårt. Genom att använda mallar från Paloma blir det otroligt enkelt. Du kommer kunna förmedla ditt varumärke och ditt budskap på ett konsekvent sätt.

Få våra smarta tips och öka din kunskap om nyhetsbrev, enkäter och evenemang via vårt nyhetsbrev. Nyhetsbrevet utkommer med ca 10 nummer om året och vi lämnar naturligtvis inte ut din adress till någon och skickar inget annat än nyhetsbrev från oss till dig. Genom att prenumerera samtycker du till att vi använder din e-postadress till att skicka våra kunskapsbrev till dig. Mycket nöje!

Lämna följande fält tomt
LÄS MER

Ett verktyg som är enkelt att använda för att skicka snygga nyhetsbrev

Nyhetsbrev verktyg

Det är enkelt att använda verktyget Paloma för att skapa snyggt designade nyhetsbrev. Till din tjänst har du dessutom smarta funktioner som gör att du kan ta dina nyhetsbrev till nya nivåer.

Nyhetsbrev är en perfekt kanal för att skapa och bibehålla starka kundrelationer. I och med att både dagens och framtidens kunder lever sina liv online är e-postmarknadsföring och e-post både en grundförutsättning och en fantastisk möjlighet för ditt företag att lyckas i er kommunikation. Nyhetsbrev har i många olika undersökningar visat sig ha bäst ROI (Return On Investment) av alla kanaler, inklusive olika sociala medier.

Det behöver inte vara krångligt att använda ett verktyg för e-post. Vi har jobbat hårt med användbarhet och gränssnitt för att Paloma nyhetsbrevsverktyg ska vara så intuitivt och enkelt att förstå och använda som möjligt.

Du kan skapa väldigt snygga nyhetsbrev på ett enkelt sätt med vår drag-and drop-editor. Det finns mängder av automatiserade funktioner som spar tid och frustration när du arbetar med att skapa och skicka ditt nyhetsbrev.

Vill du bjuda in till ett event eller kundevenemang finns Magnet som är vårt verktyg för gästanmälningar och biljettförsäljning. Du kan också fånga in feedback direkt i mejlutskicket via snabbenkät.

Är ni flera avdelningar som arbetar med nyhetsbrevet så kan ni använda vår funktion för redaktörskonton och styra vad underredaktören ska kunna ändra i brevet och vilken information de ska få tillgång till. RSS-flöde är en annan tidsbesparande funktion för ditt nyhetsbrev. Låt innehåll och texter flöda in automatiskt från en annan källa så slipper du dubbelarbete!


Epost marknadsföring

Gratis mallar till nyhetsbrev & gott om tips

Genom att använda en mall för ditt nyhetsbrev så kan du hålla kommunikationen konsekvent och genomtänkt . Det underlättar också det kontinuerliga arbetet med ditt nyhetsbrev då du snabbt kommer igång istället för att skapa nya mallar för varje utskick. Till ditt förfogande har du gäng färdiga snygga nyhetsbrevmallar som du kan börja använda direkt. Du har tillgång till ett arkiv både för dina mallar och dina filer, som bilder, dokument och pdf:er.

På vår sajt, i bloggen och via vårt nyhetsbrev finner du gott om tips kring digitala nyhetsbrev och e-postmarknadsföring.

Skicka nyhetsbrev

Skapa & skicka nyhetsbrev snabbt & enkelt

Vårt enkla nyhetsbrevverktyg Paloma hjälper dig att skapa proffsiga, kreativa och intressanta nyhetsbrev i html.

 • ✔️ Designa, skicka och följ upp med statistik
 • ✔️ Filtrera, segmentera och rikta innehåll, skicka dina nyhetsbrev till rätt målgrupp
 • ✔️ Hämta innehåll från annan källa automatiskt via RSS, slipp dubbelarbete och automatisera
 • ✔️ Tillämpa marketing automation med triggermejl och automatiska utskick.
 • ✔️ Smidig och effektiv drag-and-drop-editor
 • ✔️ Enkel administrering av dina kontakter
 • ✔️ Smart uppföljning
 • ✔️ Stöd för flera redaktörer och/eller konton.

 

Skapa nyhetsbrev

Ett uppskattat verktyg för marknadsföring via nyhetsbrev & e-post

Om du vill utveckla företagets marknadsföring via nyhetsbrev och e-post är Paloma perfekt för dig. Du får tillgång till vårt hjälpcenter där du kan hitta allt om verktyget, och fri support.

9 av 10 av våra kunder rekommenderar oss och vi har 97 % supportnöjdhet.
100 % av våra anställda rekommenderar Paloma som arbetsplats. Mer från våra kunder.