/*Visa showmore*/
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
Öppnar ett mail
08 maj 2018

6 problem med ämnesraden som kan undvikas

Rätt ämnesrad kan göra att den mest upptagna personen stannar upp en sekund för att öppna ditt nyhetsbrev. Detta är förmodligen varför marknadsförare lägger så mycket vikt vid dessa rubriker. Trots det faktum att vissa marknadsförare testar ämnesraden flera gånger för att få det rätt, gör många marknadsförare upprepade gånger ämnesradsfel och lider för det. Vi har sammanställt en lista med 6 vanliga fel med ämnesraden för att hjälpa dig att undvika dessa.

 1. Skicka nyhetsbrev med förinställda ämnesrader.

Ofta skickar marknadsavdelningen nyhetsbrevsutskick på skämt eller bara med "TKTKTKTKTK" i ämnesraden innan utskicket går ut skarpt. Om du lägger till förinställda ämnesrader till dina nyhetsbrev bara för att testa hur en upplösning på en bild blir eller för att se längden på texten, se till att du tar bort dem innan dina utskick går ut, till exempel glöm inte att ändra ”Nyhetsbrev_test” till det riktiga ”Nyhetsbrev v. 24”. Företag som glömmer att ändra detta ses ofta som oseriösa av kunden, som sannolikt kommer att radera ditt nyhetsbrev direkt istället för att öppna det. Dina nyhetsbrev är en representant för ditt varumärke, så det är viktigt att du skickar det riktiga nyhetsbrevet med rätt ämnesrad och inte den med en förinställd rubrik.

 1. Att använda en vilseledande ämnesrad.

Om du inte har en större rea, skriv inte det i din ämnesrad. En ämnesrad är ett löfte till kunderna om vad de kommer att se när de öppnar nyhetsbrevet. Skriv inte något i ämnesraden som inte är sant. Ditt mål är att locka dem med ett starkt erbjudande eller något annat som får dem att öppna nyhetsbrevet. Om du är oärlig med detta löfte, kommer de inte att lita på dig och kommer sannolikt att radera mailet eller kanske till och med avregistrera sig från dina nyhetsbrev eftersom de inte hittade vad de ville ha.

 1. Förstörd personalisering.

Att skicka ett mail utan att fylla i namnfältet är en riktig miss. Finns det något mer opersonligt än till exempel "Ett specialerbjudande till [NAMNHÄR]" i ämnesraden. Hela personaliseringen görs för att dina kunder ska känna sig speciella. Dessa utskick framhäver bara att du inte vet vem du skickar dina nyhetsbrev till. Kunderna har en relation med ditt varumärke som de bryr sig om och att skicka ett opersonligt utskick kan skada förhållandet. Gör inte detta misstag i dina nyhetsbrev till dina kunder.

 1. Icke fungerande emojis.

Att lägga till en emoji på en ämnesrad är en trend bland marknadsförare, men vad händer om koden inte fungerar? En obekväm och förvirrande ämnesrad är vad kunden ser. Var noga med att testa dina smileys och hjärtan så att de blir korrekta i kundens inkorg. Det finns inget som ser mer spammigt ut än en ämnesrad med ett gäng koder och ingen text. Om du använder emojis i din ämnesrad, se till att det får den effekt du önskade.

 1. Felstavningar.

Om du marknadsför strumpor, vill du inte att din ämnesrad säger "Stumpförsäljning". Undvik denna pinsamhet genom att vara flitig med korrekturläsningen, ett väldigt viktigt steg i förberedelsen att skicka dina nyhetsbrev. Skicka inte ett utskick innan du har haft flera omgångar av ändringar. Se till att du läser igenom copyn i hela nyhetsbrevet, inklusive ämnesraden och förtexten.

 1. Endast ett ord i ämnesraden.

Att använda korta ord som "Hej" eller "Nu" är klumpiga i ämnesraden. Dessa ord kan vara förvirrande eftersom de visar på ett mycket mer personligt förhållande till mottagaren än vad en konsument brukar ha med ett företag. Detta misslyckas också med att berätta för konsumenten om vad som finns i själva nyhetsbrevet. Undvik dessa alltför bekanta korta rader och skriv istället ett ämne som passar utskicket.

Få våra smarta tips och öka din kunskap om nyhetsbrev, enkäter och evenemang via vårt nyhetsbrev. Nyhetsbrevet utkommer med ca 10 nummer om året och vi lämnar naturligtvis inte ut din adress till någon och skickar inget annat än nyhetsbrev från oss till dig. Genom att prenumerera samtycker du till att vi använder din e-postadress till att skicka våra kunskapsbrev till dig. Mycket nöje!

Lämna följande fält tomt
LÄS MER

Ett verktyg som är enkelt att använda för att skicka snygga nyhetsbrev

Nyhetsbrev verktyg

Det är enkelt att använda verktyget Paloma för att skapa snyggt designade nyhetsbrev. Till din tjänst har du dessutom smarta funktioner som gör att du kan ta dina nyhetsbrev till nya nivåer.

Nyhetsbrev är en perfekt kanal för att skapa och bibehålla starka kundrelationer. I och med att både dagens och framtidens kunder lever sina liv online är e-postmarknadsföring och e-post både en grundförutsättning och en fantastisk möjlighet för ditt företag att lyckas i er kommunikation. Nyhetsbrev har i många olika undersökningar visat sig ha bäst ROI (Return On Investment) av alla kanaler, inklusive olika sociala medier.

Det behöver inte vara krångligt att använda ett verktyg för e-post. Vi har jobbat hårt med användbarhet och gränssnitt för att Paloma nyhetsbrevsverktyg ska vara så intuitivt och enkelt att förstå och använda som möjligt.

Du kan skapa väldigt snygga nyhetsbrev på ett enkelt sätt med vår drag-and drop-editor. Det finns mängder av automatiserade funktioner som spar tid och frustration när du arbetar med att skapa och skicka ditt nyhetsbrev.

Vill du bjuda in till ett event eller kundevenemang finns Magnet som är vårt verktyg för gästanmälningar och biljettförsäljning. Du kan också fånga in feedback direkt i mejlutskicket via snabbenkät.

Är ni flera avdelningar som arbetar med nyhetsbrevet så kan ni använda vår funktion för redaktörskonton och styra vad underredaktören ska kunna ändra i brevet och vilken information de ska få tillgång till. RSS-flöde är en annan tidsbesparande funktion för ditt nyhetsbrev. Låt innehåll och texter flöda in automatiskt från en annan källa så slipper du dubbelarbete!


Epost marknadsföring

Gratis mallar till nyhetsbrev & gott om tips

Genom att använda en mall för ditt nyhetsbrev så kan du hålla kommunikationen konsekvent och genomtänkt . Det underlättar också det kontinuerliga arbetet med ditt nyhetsbrev då du snabbt kommer igång istället för att skapa nya mallar för varje utskick. Till ditt förfogande har du gäng färdiga snygga nyhetsbrevmallar som du kan börja använda direkt. Du har tillgång till ett arkiv både för dina mallar och dina filer, som bilder, dokument och pdf:er.

På vår sajt, i bloggen och via vårt nyhetsbrev finner du gott om tips kring digitala nyhetsbrev och e-postmarknadsföring.

Skicka nyhetsbrev

Skapa & skicka nyhetsbrev snabbt & enkelt

Vårt enkla nyhetsbrevverktyg Paloma hjälper dig att skapa proffsiga, kreativa och intressanta nyhetsbrev i html.

 • ✔️ Designa, skicka och följ upp med statistik
 • ✔️ Filtrera, segmentera och rikta innehåll, skicka dina nyhetsbrev till rätt målgrupp
 • ✔️ Hämta innehåll från annan källa automatiskt via RSS, slipp dubbelarbete och automatisera
 • ✔️ Tillämpa marketing automation med triggermejl och automatiska utskick.
 • ✔️ Smidig och effektiv drag-and-drop-editor
 • ✔️ Enkel administrering av dina kontakter
 • ✔️ Smart uppföljning
 • ✔️ Stöd för flera redaktörer och/eller konton.

 

Skapa nyhetsbrev

Ett uppskattat verktyg för marknadsföring via nyhetsbrev & e-post

Om du vill utveckla företagets marknadsföring via nyhetsbrev och e-post är Paloma perfekt för dig. Du får tillgång till vårt hjälpcenter där du kan hitta allt om verktyget, och fri support.

9 av 10 av våra kunder rekommenderar oss och vi har 97 % supportnöjdhet.
100 % av våra anställda rekommenderar Paloma som arbetsplats. Mer från våra kunder.