2019
2018
2017
2016
2015
2014
13 jun 2017

Köpta e-mailadresser – en fälla!

Att köpa e-postadresser kan tyckas vara ett enkelt sätt att fylla på listan med kundadresser. Problemet är att det finns få fördelar med tillvägagångssättet.

Här listar vi de främsta anledningarna till varför du på alla sätt bör undvika köpta adresser.

 

1) Det är olagligt …

Enligt Marknadsföringslagen är det förbjudet att skicka obeställd e-post till privatpersoner i marknadsföringssyfte. Du måste ha ett tillstånd och samtycke i förhand från respektive person som du skickar ditt nyhetsbrev eller annan online-marknadsföring till.

 

2) Det skapar badwill för ditt företag …

Obeställd e-post från företag är sällan uppskattat. Vi vet alla hur det kan irritera. Risken är därför stor att ditt företag blir bortvalt och anses vara oseriöst om du skickar e-postmarknadsföring till personer som inte bett om det.

 

3) Din e-mailadress kan bli spam-klassad ...

Många ser obeställd e-post som spam. Det kan innebära att mail från dig och ditt företag klassificeras som spam av e-postleverantörer såsom Yahoo och Hotmail, med resultatet att din e-post inte kommer fram överhuvudtaget.

 

4) Om inte spam-klassad så avregistrerad …

Blir du inte spam-märkt är risken överhängande stor att de flesta av ägarna till e-postadresserna kommer att avregistrera sig från utskick från dig och ditt företag.

 

5) En dyr historia …

Adresslistorna är sällan uppdaterade och håller ofta låg kvalité. Dessutom är det svårt att få information om hur adresserna har samlats in och om de fortfarande är korrekta och aktuella. Det betyder att e-postadresser i din köpta lista med största sannolikhet kommer att studsa och du slänger dina pengar i sjön.

 

Vårt verktyg för nyhetsbrev, Postman, tillåter inte utskick av e-postmarknadsföring till köpta e-postadresser.

Hur utökar du då din kunddatabas tryggt och säkert med e-postadresser med hög kvalité?

Tips på hur du utökar din e-postlista

Läs mer om Postman - vårt verktyg för nyhetsbrev!

SKAPA DITT NYHETSBREV NU!

Få våra smarta tips och öka din kunskap om nyhetsbrev, enkäter och evenemang via vårt nyhetsbrev. Nyhetsbrevet utkommer med ca 10 nummer om året och vi lämnar naturligtvis inte ut din adress till någon och skickar inget annat än nyhetsbrev från oss till dig. Genom att prenumerera samtycker du till att vi använder din e-postadress till att skicka våra kunskapsbrev till dig. Mycket nöje!

Lämna följande fält tomt