/*Visa showmore*/
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
17 dec 2014

Bildskola del 3

Så utnyttjar du bildens retorik

När det gäller själva motivet finns det mycket att göra för att skapa en bra bild. Bara att byta vinkel och ta bilden från ett oväntat håll kan göra underverk. Man kan också försöka få in djup i bilden genom att jobba med förgrund, mellangrund och bakgrund. Kanske kan du ta bilden genom ett stängsel eller ett nyckelhål? Använd fantasin. Lek.

undefined

Metaforer är ett lysande sätt att förstärka det man vill ha sagt och på ett effektivt sätt få mottagaren av förstå budskapet. En bild av tandborstar kan till exempel förklara en människas civilstatus på mindre än en halv sekund.

En bild av två tandborstar på badrumshyllan symboliserar tvåsamhet och samboliv, medan bara en tandborste på samma plats signalerar ensamboende. Genom ljus och komposition kan du sedan göra denna information känsloladdad. Ett fyrkantigt format med de två tandborstarna, centrerade i varmt ljus talar om för mottagaren att det rör sig om ett harmoniskt och lyckligt samboliv. Medan en stående bild med den ensamma tandborsten långt ut i kanten i dunkelt ljus, ger oss en känsla av utsatthet och ensamhet.

Även representativa motiv är effektfullt och bra om man vill väcka uppmärksamhet. När bara en liten detalj får stå för bildens berättelse. Exempelvis en närbild av gruset som sprutar kring ett bildäck. Du kanske inte ens behöver se hela däcket för att registrera budskapet: Fart. Hjärnan bygger själv upp resten av bilden kring däcket. När vi får använda fantasin triggas vår nyfikenhet.

Tänk dock på att inte vara allt för abstrakt. En bild som har för många tolkningsmöjligheter eller för långsökta metaforer går sällan hem, utan det ska vara ett budskap som går att förstå på en bråkdels sekund. Då har bilden som bäst effekt.

undefined

Att komma ihåg för en fungerande bild:

1. Tänk på syftet. Vad ska bilden berätta?

2. Väck uppmärksamhet

3. Tänk på mottagaren

4. Gör bilden spännande

5. Utnyttja bildens retorik. Tänk på att bildens budskap ska samarbeta med texten.

Fem tips för bästa bildsättande:

1. Byt vinkel, fotografera till exempel från knästående. Eller varför inte genom ett staket?

2. Använd en oväntad beskärning. Kanske vinner bilden på ett annat format.

3. Prova svartvitt eller en annan kontrastgrad.

4. Fundera på metaforer. Vad symboliserar berättelsen? Vad är det första du kommer att tänka på?

5. Om du har flera bilder, till exempel ett reportage, variera utsnitt, format och vinkel. Då bibehåller du betraktarens intresse.

Få våra smarta tips och öka din kunskap om nyhetsbrev, enkäter och evenemang via vårt nyhetsbrev. Nyhetsbrevet utkommer med ca 10 nummer om året och vi lämnar naturligtvis inte ut din adress till någon och skickar inget annat än nyhetsbrev från oss till dig. Genom att prenumerera samtycker du till att vi använder din e-postadress till att skicka våra kunskapsbrev till dig. Mycket nöje!

Lämna följande fält tomt
LÄS MER

Ett verktyg som är enkelt att använda för att skicka snygga nyhetsbrev

Nyhetsbrev verktyg

Det är enkelt att använda verktyget Paloma för att skapa snyggt designade nyhetsbrev. Till din tjänst har du dessutom smarta funktioner som gör att du kan ta dina nyhetsbrev till nya nivåer.

Nyhetsbrev är en perfekt kanal för att skapa och bibehålla starka kundrelationer. I och med att både dagens och framtidens kunder lever sina liv online är e-postmarknadsföring och e-post både en grundförutsättning och en fantastisk möjlighet för ditt företag att lyckas i er kommunikation. Nyhetsbrev har i många olika undersökningar visat sig ha bäst ROI (Return On Investment) av alla kanaler, inklusive olika sociala medier.

Det behöver inte vara krångligt att använda ett verktyg för e-post. Vi har jobbat hårt med användbarhet och gränssnitt för att Paloma nyhetsbrevsverktyg ska vara så intuitivt och enkelt att förstå och använda som möjligt.

Du kan skapa väldigt snygga nyhetsbrev på ett enkelt sätt med vår drag-and drop-editor. Det finns mängder av automatiserade funktioner som spar tid och frustration när du arbetar med att skapa och skicka ditt nyhetsbrev.

Vill du bjuda in till ett event eller kundevenemang finns Magnet som är vårt verktyg för gästanmälningar och biljettförsäljning. Du kan också fånga in feedback direkt i mejlutskicket via snabbenkät.

Är ni flera avdelningar som arbetar med nyhetsbrevet så kan ni använda vår funktion för redaktörskonton och styra vad underredaktören ska kunna ändra i brevet och vilken information de ska få tillgång till. RSS-flöde är en annan tidsbesparande funktion för ditt nyhetsbrev. Låt innehåll och texter flöda in automatiskt från en annan källa så slipper du dubbelarbete!


Epost marknadsföring

Gratis mallar till nyhetsbrev & gott om tips

Genom att använda en mall för ditt nyhetsbrev så kan du hålla kommunikationen konsekvent och genomtänkt . Det underlättar också det kontinuerliga arbetet med ditt nyhetsbrev då du snabbt kommer igång istället för att skapa nya mallar för varje utskick. Till ditt förfogande har du gäng färdiga snygga nyhetsbrevmallar som du kan börja använda direkt. Du har tillgång till ett arkiv både för dina mallar och dina filer, som bilder, dokument och pdf:er.

På vår sajt, i bloggen och via vårt nyhetsbrev finner du gott om tips kring digitala nyhetsbrev och e-postmarknadsföring.

Skicka nyhetsbrev

Skapa & skicka nyhetsbrev snabbt & enkelt

Vårt enkla nyhetsbrevverktyg Paloma hjälper dig att skapa proffsiga, kreativa och intressanta nyhetsbrev i html.

  • ✔️ Designa, skicka och följ upp med statistik
  • ✔️ Filtrera, segmentera och rikta innehåll, skicka dina nyhetsbrev till rätt målgrupp
  • ✔️ Hämta innehåll från annan källa automatiskt via RSS, slipp dubbelarbete och automatisera
  • ✔️ Tillämpa marketing automation med triggermejl och automatiska utskick.
  • ✔️ Smidig och effektiv drag-and-drop-editor
  • ✔️ Enkel administrering av dina kontakter
  • ✔️ Smart uppföljning
  • ✔️ Stöd för flera redaktörer och/eller konton.

 

Skapa nyhetsbrev

Ett uppskattat verktyg för marknadsföring via nyhetsbrev & e-post

Om du vill utveckla företagets marknadsföring via nyhetsbrev och e-post är Paloma perfekt för dig. Du får tillgång till vårt hjälpcenter där du kan hitta allt om verktyget, och fri support.

9 av 10 av våra kunder rekommenderar oss och vi har 97 % supportnöjdhet.
100 % av våra anställda rekommenderar Paloma som arbetsplats. Mer från våra kunder.