/*Visa showmore*/
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
17 dec 2014

Bildskola del 2

Att kommunicera med bilder

Så komponerar och beskär du din bild. Lek med komposition, utsnitt och format. Bildens komposition är viktig för hur mottagaren uppfattar den. Väl utnyttjad gör kompositionen bilden spännande. Kompositionen hänger ihop med utsnittet och formatet. Ska bilden vara i liggande eller stående format? Ska den vara rektangulär, kvadratisk eller rent av rund? Vad tjänar bilden mest på?

De flesta bilder vi ser har ett rektangulärt liggande format. Det är så vi är vana att se bilder. Att leka med kompositionen kan föra in nytt liv i en bild. Måste motivet till exempel vara i mitten? Kanske blir det mer intressant om man inte ser hela motivet, utan låter resten försvinna utanför bilden. Eller kanske behövs det ett längre rektangulärt format för att all viktig information ska få plats i bilden?

undefined
Måste motivet till exempel vara i mitten?

Ofta uppfattar vi rektangulära stående bilder som mer spännande än liggande eftersom det är ett ovanligare format som ställer till det lite i hjärnans vanliga sätt att läsa av en bild. Stora motiv vinner nästan alltid på ett stående format. Höga hus ser ståtligare ut och människor i höga positioner får ännu mer pondus i helfigur och stående format.

undefined
Ofta uppfattar vi stående bilder som mer spännande

Den kvadratiska formen är sällan använd men kan vara bra om man vill uppnå en känsla av lugn. Kvadraten är en statisk form och den signalerar därför stabilitet och lugn. Många bilder vinner på att förstärka det genom formen. Men det kan också vara en utmaning i och med att man ofta ser förbi lugn och harmoni i mediabruset.

Beskär bilden för att lyfta fram motivet

Formatet ger sig oftast naturligt när man bestämmer bildens utsnitt. Vilka delar av motivet ska lyftas fram? Genom är beskära bilden kan man få fokus på det som är viktigast. Kanske är en mycket liten detalj det mest väsentliga i bilden, beskär då så att detta kommer i fokus. Kanske passar rent av en riktigt hårt skuren närbild bäst för att förstärka en intensiv blick.

Beskärningen kan också förstärka riktningar i bilder. Ett fordon eller en person som rör sig får mer fart om den har mer utrymme framför sig i bilden än bakom. Du kan också skapa mer dramatik eller fart i en bild genom att luta den. Fundera återigen på bildens syfte, vad som är viktigast i den.

undefined
Skapa utrymme framför fordonet än bakom

Tack bildarkivet.se för ett gott samarbete

I våra produkter ingår både en grym bildredigerare och ett bra bildarkiv beställ ett kostnadsfritt demokonto redan nu!

Få våra smarta tips och öka din kunskap om nyhetsbrev, enkäter och evenemang via vårt nyhetsbrev. Nyhetsbrevet utkommer med ca 10 nummer om året och vi lämnar naturligtvis inte ut din adress till någon och skickar inget annat än nyhetsbrev från oss till dig. Genom att prenumerera samtycker du till att vi använder din e-postadress till att skicka våra kunskapsbrev till dig. Mycket nöje!

Lämna följande fält tomt
LÄS MER

Ett verktyg som är enkelt att använda för att skicka snygga nyhetsbrev

Nyhetsbrev verktyg

Det är enkelt att använda verktyget Paloma för att skapa snyggt designade nyhetsbrev. Till din tjänst har du dessutom smarta funktioner som gör att du kan ta dina nyhetsbrev till nya nivåer.

Nyhetsbrev är en perfekt kanal för att skapa och bibehålla starka kundrelationer. I och med att både dagens och framtidens kunder lever sina liv online är e-postmarknadsföring och e-post både en grundförutsättning och en fantastisk möjlighet för ditt företag att lyckas i er kommunikation. Nyhetsbrev har i många olika undersökningar visat sig ha bäst ROI (Return On Investment) av alla kanaler, inklusive olika sociala medier.

Det behöver inte vara krångligt att använda ett verktyg för e-post. Vi har jobbat hårt med användbarhet och gränssnitt för att Paloma nyhetsbrevsverktyg ska vara så intuitivt och enkelt att förstå och använda som möjligt.

Du kan skapa väldigt snygga nyhetsbrev på ett enkelt sätt med vår drag-and drop-editor. Det finns mängder av automatiserade funktioner som spar tid och frustration när du arbetar med att skapa och skicka ditt nyhetsbrev.

Vill du bjuda in till ett event eller kundevenemang finns Magnet som är vårt verktyg för gästanmälningar och biljettförsäljning. Du kan också fånga in feedback direkt i mejlutskicket via snabbenkät.

Är ni flera avdelningar som arbetar med nyhetsbrevet så kan ni använda vår funktion för redaktörskonton och styra vad underredaktören ska kunna ändra i brevet och vilken information de ska få tillgång till. RSS-flöde är en annan tidsbesparande funktion för ditt nyhetsbrev. Låt innehåll och texter flöda in automatiskt från en annan källa så slipper du dubbelarbete!


Epost marknadsföring

Gratis mallar till nyhetsbrev & gott om tips

Genom att använda en mall för ditt nyhetsbrev så kan du hålla kommunikationen konsekvent och genomtänkt . Det underlättar också det kontinuerliga arbetet med ditt nyhetsbrev då du snabbt kommer igång istället för att skapa nya mallar för varje utskick. Till ditt förfogande har du gäng färdiga snygga nyhetsbrevmallar som du kan börja använda direkt. Du har tillgång till ett arkiv både för dina mallar och dina filer, som bilder, dokument och pdf:er.

På vår sajt, i bloggen och via vårt nyhetsbrev finner du gott om tips kring digitala nyhetsbrev och e-postmarknadsföring.

Skicka nyhetsbrev

Skapa & skicka nyhetsbrev snabbt & enkelt

Vårt enkla nyhetsbrevverktyg Paloma hjälper dig att skapa proffsiga, kreativa och intressanta nyhetsbrev i html.

  • ✔️ Designa, skicka och följ upp med statistik
  • ✔️ Filtrera, segmentera och rikta innehåll, skicka dina nyhetsbrev till rätt målgrupp
  • ✔️ Hämta innehåll från annan källa automatiskt via RSS, slipp dubbelarbete och automatisera
  • ✔️ Tillämpa marketing automation med triggermejl och automatiska utskick.
  • ✔️ Smidig och effektiv drag-and-drop-editor
  • ✔️ Enkel administrering av dina kontakter
  • ✔️ Smart uppföljning
  • ✔️ Stöd för flera redaktörer och/eller konton.

 

Skapa nyhetsbrev

Ett uppskattat verktyg för marknadsföring via nyhetsbrev & e-post

Om du vill utveckla företagets marknadsföring via nyhetsbrev och e-post är Paloma perfekt för dig. Du får tillgång till vårt hjälpcenter där du kan hitta allt om verktyget, och fri support.

9 av 10 av våra kunder rekommenderar oss och vi har 97 % supportnöjdhet.
100 % av våra anställda rekommenderar Paloma som arbetsplats. Mer från våra kunder.