2019
2018
2017
2016
2015
2014
17 dec 2014

Bildskola del 2

Att kommunicera med bilder

Så komponerar och beskär du din bild. Lek med komposition, utsnitt och format. Bildens komposition är viktig för hur mottagaren uppfattar den. Väl utnyttjad gör kompositionen bilden spännande. Kompositionen hänger ihop med utsnittet och formatet. Ska bilden vara i liggande eller stående format? Ska den vara rektangulär, kvadratisk eller rent av rund? Vad tjänar bilden mest på?

De flesta bilder vi ser har ett rektangulärt liggande format. Det är så vi är vana att se bilder. Att leka med kompositionen kan föra in nytt liv i en bild. Måste motivet till exempel vara i mitten? Kanske blir det mer intressant om man inte ser hela motivet, utan låter resten försvinna utanför bilden. Eller kanske behövs det ett längre rektangulärt format för att all viktig information ska få plats i bilden?

undefined
Måste motivet till exempel vara i mitten?

Ofta uppfattar vi rektangulära stående bilder som mer spännande än liggande eftersom det är ett ovanligare format som ställer till det lite i hjärnans vanliga sätt att läsa av en bild. Stora motiv vinner nästan alltid på ett stående format. Höga hus ser ståtligare ut och människor i höga positioner får ännu mer pondus i helfigur och stående format.

undefined
Ofta uppfattar vi stående bilder som mer spännande

Den kvadratiska formen är sällan använd men kan vara bra om man vill uppnå en känsla av lugn. Kvadraten är en statisk form och den signalerar därför stabilitet och lugn. Många bilder vinner på att förstärka det genom formen. Men det kan också vara en utmaning i och med att man ofta ser förbi lugn och harmoni i mediabruset.

Beskär bilden för att lyfta fram motivet

Formatet ger sig oftast naturligt när man bestämmer bildens utsnitt. Vilka delar av motivet ska lyftas fram? Genom är beskära bilden kan man få fokus på det som är viktigast. Kanske är en mycket liten detalj det mest väsentliga i bilden, beskär då så att detta kommer i fokus. Kanske passar rent av en riktigt hårt skuren närbild bäst för att förstärka en intensiv blick.

Beskärningen kan också förstärka riktningar i bilder. Ett fordon eller en person som rör sig får mer fart om den har mer utrymme framför sig i bilden än bakom. Du kan också skapa mer dramatik eller fart i en bild genom att luta den. Fundera återigen på bildens syfte, vad som är viktigast i den.

undefined
Skapa utrymme framför fordonet än bakom

Tack bildarkivet.se för ett gott samarbete

I våra produkter ingår både en grym bildredigerare och ett bra bildarkiv beställ ett kostnadsfritt demokonto redan nu!

SKAPA DITT NYHETSBREV NU!

Få våra smarta tips och öka din kunskap om nyhetsbrev, enkäter och evenemang via vårt nyhetsbrev. Nyhetsbrevet utkommer med ca 10 nummer om året och vi lämnar naturligtvis inte ut din adress till någon och skickar inget annat än nyhetsbrev från oss till dig. Genom att prenumerera samtycker du till att vi använder din e-postadress till att skicka våra kunskapsbrev till dig. Mycket nöje!

Lämna följande fält tomt
LÄS MER

Smarta funktioner för at skapa nyhetsbrev. Spar din tid och ökar effekten av din e-postmarknadsföring.

Postman gör att du snabbt kan skapa snyggt designade nyhetsbrev utan större ansträngning. Dessutom är verktyget fullproppat med smarta funktioner som gör att du kan ta din e-postmarknadsföring till nya nivåer.Du kan skapa väldigt snygga nyhetsbrev på ett enkelt sätt med vår Drag and dropeditor. Det finns mängder av automatiserade funktioner som spar tid och frustration när du arbetar med ditt nyhetsbrev. Postman håller reda på avregistreringar, studsar och liknande. Vill du bjuda in till ett event eller kundevenemang finns Magnet som är vårt verktyg för gästanmälningar och biljettförsäljning. Du kan också få direkt feed-back direkt i nyhetsbrev med vår snabbenkätsfunktion. Är ni flera avdelningar som arbetar med nyhetsbrevet så kan ni använda vår funktion för redaktörskonton och styra vad underredaktören ska kunna ändra i brevet och vilken information de ska få tillgång till. RSS-flöde är en annan tidsbesparande och bra funktion för ditt nyhetsbrev. Låt innehåll och texter flöda in automatiskt från en annan källa så slipper du dubbelarbete!

Att använda Nyhetsbrev & e-postmarknadsföring

Nyhetsbrev är en perfekt kanal för att skapa och bibehålla starka kundrelationer. Både dagens och framtidens kunder lever sina liv online – e-postmarknadsföring och mailutskick är både en grundförutsättning och en fantastisk möjlighet för ditt företag att lyckas i er kommunikation. Det behöver dessutom inte vara krångligt att använda ett nyhetsbrevsverktyg. Vi har jobbat hårt med användbarhet och vårt gränssnitt fr at vårt nyhetsbrevsverktyg ska vara så intuitivt och enkelt att använda och enkelt att förstå som möjligt. Nyhetsbrev har i många olika undersökningar visats ha bäst ROI, Return On Investment, av alla kanaler inklusive olika sociala medier. Vi har ett gäng färdiga och snygga nyhetsbrevsmallar som du kan börja använda direkt. Det är alltså gratis nyhetsbrevsmallar och de är designade av professionella Art-directors. Du bör ha en mall för ditt nyhetsbrev så du kan hålla en konsekvent och genomtänkt policy. Det underlättar också detkontinuelriga arbetet med ditt nyhetsbrev då du snabbt kommer igång istälet för att skapa nya mallar för varje utskick. Vi har naturligtvis ett arkiv både för dina mallar och dina filer, såsom bilder, dokument och pdf:er tex.

Skapa och skicka nyhetsbrev snabbt och enkelt

Vårt enkla nyhetsbrevverktyg Postman hjälper dig att skapa proffsiga, kreativa och intressanta nyhetsbrev i html. Med Postman blir det enkelt att: 
✔️ Designa, skicka och följa upp med statistik. 
✔️ Filtrera, segmentera och rikta innehåll, skicka dina nyhetsbrev till rätt målgrupp.
✔️ Hämta innehåll från annan källa automatiskt via RSS, slipp dubbelarbete och automatisera.
✔️ Triggermejl och automatiska utskick. 
✔️ Vi har en editor, drag and drop i världsklass. 
✔️ Enkelt att administrera dina kontakter.  
✔️ Smart enkel uppföljning. 
✔️ Stöd för flera redaktörer och eller konton, så kallat redaktörskonto.

 

97 % supportnöjdhet

Om du vill utveckla företagets nyhetsbrev och e-postmarknadsföring är Postman perfekt för dig. 9 av 10 av våra kunder rekommenderar oss och vi har 97 % supportnöjdhet. Du får dessutom tillgång till vårt hjälpcenter där du kan hitta allt om nyhetsbrevsverktyget om du föredrar att lära dig själv. 100 % av våra anställda rekommenderar oss som arbetsplats. Ditt samarbete med oss blir både belönande och uppskattat.